Publikavimo data: 2024-03-28
Raudona žuvis, kepta folijoje su bulvėmis
Jei galvojate, kuo nustebinti savo artimuosius, šis receptas kaip tik jums. Folijoje kepta raudona žuvis išsaugo visas naudingąsias savybes ir pasirodo esanti labai skani. Įrodyta, kad žuvies vartojimas palankiai veikia smegenų veiklą, kraujagyslių elastingumą, atkuria pažeistus plaukus ir nagus, todėl, pasinaudoję mūsų receptu, gausite ne tik skanią, bet ir naudingą vakarienę. Žuvį galite rinktis pagal savo pageidavimus. Gaminti tinka upėtakis, lašiša, kuoja, kiršlys ir rausvoji lašiša.
Žingsnis 1
Nulupkite bulves ir supjaustykite apvaliomis, ne storesnėmis kaip 1 cm griežinėliais. Kepimo indo dugną išklokite folija ir bulves išdėliokite vienu sluoksniu.
Žingsnis 2
Ant bulvių griežinėlių dėkite raudonosios žuvies kepsnį. Įberkite prieskonių ir rupios druskos.
Žingsnis 3
Ant žuvies uždėkite keletą citrinos griežinėlių ir žolelių.
Žingsnis 4
Suvyniokite bulves ir žuvį į foliją. Padarykite kelias nedideles skylutes folijoje, kad išeitų garai.
Žingsnis 5
Patiekalą kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių.
Kategorijos