Publikavimo data: 2024-02-04
Raudonas aksominis sausainis receptas
Raudonas aksominis sausainis - ryškus, skanus ir lengvai paruošiamas desertas, kuris neabejotinai taps vienu mėgstamiausių. Biskvito pavadinimas kilo nuo jo neįprastos spalvos. Į tešlą įmaišoma maistinių gelinių dažiklių. Recepte nurodytas ingredientų kiekis apskaičiuotas 24 cm skersmens formai. Kad raudonasis biskvitas neįtrūktų, padalykite tešlą į lygias dalis ir kepkite kelis pyragėlius atskirai.
Žingsnis 1
Įjunkite orkaitę. Ji turėtų įkaisti iki 180 laipsnių. Kiaušinius nuplaukite vandeniu su muilu. Visus sausus ingredientus du kartus persijokite per sietelį. Galite juos sudėti į tą patį dubenį. Išimkite sviestą iš šaldytuvo. Jis turėtų suminkštėti. Paimkite 24 cm skersmens formą ir dugną išklokite pergamentiniu popieriumi. Šonus ištepkite sviestu.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti raudonųjų aksominių sausainių tešlą. Į anksčiau persijotus sausus ingredientus sudėkite likusius produktus. Plakite maišytuvu iki vientisumo 5 minutes. prieš kepimą tešla turi pailsėti. Palikite ją 5 minutėms į šalį.
Žingsnis 3
Iškepkite raudoną biskvitą. Padalykite tešlą į 2 dalis. Pusę tešlos supilkite į kepimo indą ir 20 minučių pašaukite į orkaitę. Tą patį padarykite ir su kita puse. Palaukite, kol pyragėliai atvės. Nupjaukite viršūnėles, kad sausainiai būtų lygūs. Viršūnės turi būti sutrupintos į trupinius.
Žingsnis 4
Paruoškite grietinėlę. Minkštą sviestą plakite mikseriu 3 minutes. Suberkite cukraus pudrą ir vėl plakite 2 minutes. Sudėkite kreminį sūrį ir vėl išmaišykiteMaišytuvo greitis turi būti didelis, kad mišinys būtų vientisas.
Žingsnis 5
Aptepkite pyragėlius kremu. Tam supilkite jį į maišelį su nupjautu kampučiu. Šaukštu užtepkite kremo ant plutos, paskirstykite šaukštu ir uždenkite antrąja pluta. Tepdami kremą ant apatinio biskvito, palikite pusę centimetro nuo krašto.
Žingsnis 6
Šis unikalus sausainis labai gražus pats savaime. Todėl jo nereikia puošti. Padėkite jį ant gražios lėkštės ir supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais.
Kategorijos