Raudonieji lęšiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Raudonieji lęšiai

Raudonieji lęšiai tinka skanioms tyrelėms, daržovių paplotėliams, sriuboms, salotoms ir garnyrams gaminti. Dėl didelio baltymų kiekio ir įvairiapusio panaudojimo jie gali pakeisti mėsos produktus. Rinkdamiesi lęšius parduotuvėje atidžiai apžiūrėkite produktą, jis turi būti be dulkių, pašalinių dalelių ir bet kokių užterštumo požymių. Tinkami ir kokybiški lęšiai turi būti nesulipę, o turėti trapią mišinio struktūrą.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
94 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
12 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.94/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Raudonieji lęšiai Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus ir kepkite svogūną, kol įgaus auksinę spalvą. Tada sudėkite papriką ir kepkite dar 2-3 minutes, kartais pamaišydami. Supilkite smulkiai supjaustytus pomidorus ir česnaką ir pakepinkite dar 1 minutę. Pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 2

Raudonieji lęšiai Žingsnis 2
Toliau virkite lęšius. Į keptuvėje esančias daržoves supilkite sultinį. Pagardinkite paprikomis ir rozmarinais. Sudėkite lęšius ir išmaišykite. Kai skystis užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinės, uždenkite ir virkite 10-15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos