Publikavimo data: 2024-04-06
Raudonieji lęšiai
Raudonieji lęšiai tinka skanioms tyrelėms, daržovių paplotėliams, sriuboms, salotoms ir garnyrams gaminti. Dėl didelio baltymų kiekio ir įvairiapusio panaudojimo jie gali pakeisti mėsos produktus. Rinkdamiesi lęšius parduotuvėje atidžiai apžiūrėkite produktą, jis turi būti be dulkių, pašalinių dalelių ir bet kokių užterštumo požymių. Tinkami ir kokybiški lęšiai turi būti nesulipę, o turėti trapią mišinio struktūrą.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus ir kepkite svogūną, kol įgaus auksinę spalvą. Tada sudėkite papriką ir kepkite dar 2-3 minutes, kartais pamaišydami. Supilkite smulkiai supjaustytus pomidorus ir česnaką ir pakepinkite dar 1 minutę. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Toliau virkite lęšius. Į keptuvėje esančias daržoves supilkite sultinį. Pagardinkite paprikomis ir rozmarinais. Sudėkite lęšius ir išmaišykite. Kai skystis užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinės, uždenkite ir virkite 10-15 minučių.
Kategorijos