Publikavimo data: 2024-09-16
Raudonos rūkytos žuvies salotos
Viduržemio jūros regiono stiliaus rūkytos žuvies salotos su daug žalumynų, daržovių ir jogurto padažu. Paimkite karštai rūkytos žuvies - upėtakio, rausvosios lašišos arba lašišos filė. Iš žalumynų į salotas būtinai įdėkite rukolos, ji išryškins pagrindinio produkto privalumus. Naudokite raudonuosius svogūnus, jie nėra labai kartūs ir sukurs spalvinę įvairovę. Ansamblį papildykite daržovėmis pagal savo skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą. Supjaustykite svogūnus žiedais. Užpilkite actu ir palikite marinuotis 5-10 minučių. Agurką supjaustykite apskritimais. Smulkiai supjaustykite krapus ir česnaką. Citriną ir kiaušinį perpjaukite per pusę. Suplėšykite lapines salotas vidutinio dydžio gabalėliais. Rukolą palikite tokią, kokia yra - jos nereikia pjaustyti ar plėšyti. Žuvį supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Jogurtą, alyvuogių aliejų ir vandenį supilkite į gilų dubenį. Išspauskite ketvirtadalio citrinos sultis. Sudėkite krapus ir česnaką, įberkite druskos ir išmaišykite. Padažą supilkite į nedidelį puodelį ir patiekite.
Žingsnis 3
Sudėkite salotų ingredientus ir paruoškite patiekalą patiekti. Išdėliokite salotas sluoksniais: lapinių salotų, rukolos - turėtų susidaryti žalumynų "pagalvėlė", agurkų ir svogūnų, žuvies ir kiaušinių. Viršų papuoškite alyvuogėmis ir pabarstykite krapais. Salotas užpilkite nedideliu kiekiu padažo.
Kategorijos