Raudonos rūkytos žuvies salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Raudonos rūkytos žuvies salotos

Viduržemio jūros regiono stiliaus rūkytos žuvies salotos su daug žalumynų, daržovių ir jogurto padažu. Paimkite karštai rūkytos žuvies - upėtakio, rausvosios lašišos arba lašišos filė. Iš žalumynų į salotas būtinai įdėkite rukolos, ji išryškins pagrindinio produkto privalumus. Naudokite raudonuosius svogūnus, jie nėra labai kartūs ir sukurs spalvinę įvairovę. Ansamblį papildykite daržovėmis pagal savo skonį.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
105 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.64/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Raudonos rūkytos žuvies salotos Žingsnis 1
Paruoškite maistą. Supjaustykite svogūnus žiedais. Užpilkite actu ir palikite marinuotis 5-10 minučių. Agurką supjaustykite apskritimais. Smulkiai supjaustykite krapus ir česnaką. Citriną ir kiaušinį perpjaukite per pusę. Suplėšykite lapines salotas vidutinio dydžio gabalėliais. Rukolą palikite tokią, kokia yra - jos nereikia pjaustyti ar plėšyti. Žuvį supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 2

Raudonos rūkytos žuvies salotos Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Jogurtą, alyvuogių aliejų ir vandenį supilkite į gilų dubenį. Išspauskite ketvirtadalio citrinos sultis. Sudėkite krapus ir česnaką, įberkite druskos ir išmaišykite. Padažą supilkite į nedidelį puodelį ir patiekite.

Žingsnis 3

Sudėkite salotų ingredientus ir paruoškite patiekalą patiekti. Išdėliokite salotas sluoksniais: lapinių salotų, rukolos - turėtų susidaryti žalumynų "pagalvėlė", agurkų ir svogūnų, žuvies ir kiaušinių. Viršų papuoškite alyvuogėmis ir pabarstykite krapais. Salotas užpilkite nedideliu kiekiu padažo.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos