Publikavimo data: 2024-06-23
Raudonos žuvies salotos
Pagrindinės šių žuvies salotų sudedamosios dalys yra raudona žuvis, daržovės ir sūris. Anksčiau "raudonosiomis" buvo vadinamos delikatesinės eršketų rūšies žuvys, pasižyminčios aukštomis maistinėmis savybėmis. Tiesa ta, kad šis žodis kadaise turėjo reikšmę "vertingiausias". Šiandien raudonajai žuviai priskiriamos ir lašišų rūšys. Produkte yra Omega-3 riebalų rūgščių, būtinų visavertei smegenų veiklai, ir kitų naudingų medžiagų.
Žingsnis 1
Supjaustykite produktus. Supjaustykite raudonąją žuvį vidutinio dydžio kubeliais. Pomidorus perpjaukite per pusę, išimkite sėklas, sieneles supjaustykite mažais kubeliais. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Pirmuosius sutarkuokite smulkia trintuve, antruosius - stambia. Sūrį susmulkinkite stambia tinkline tarka.
Žingsnis 2
Surinkite patiekalą. Po kiekvieno produktų sluoksnio paviršių patepkite nedideliu kiekiu majonezo. Sluoksnių eiliškumas toks: raudonosios žuvies gabaliukai, tarkuoti kiaušinių tryniai, pomidorų kubeliai, sūrio drožlės, kiaušinių baltymai. Suformavę salotas kelioms valandoms įdėkite į šaldytuvą, kad įsigertų.
Kategorijos