Raudonos žuvies salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Raudonos žuvies salotos

Pagrindinės šių žuvies salotų sudedamosios dalys yra raudona žuvis, daržovės ir sūris. Anksčiau "raudonosiomis" buvo vadinamos delikatesinės eršketų rūšies žuvys, pasižyminčios aukštomis maistinėmis savybėmis. Tiesa ta, kad šis žodis kadaise turėjo reikšmę "vertingiausias". Šiandien raudonajai žuviai priskiriamos ir lašišų rūšys. Produkte yra Omega-3 riebalų rūgščių, būtinų visavertei smegenų veiklai, ir kitų naudingų medžiagų.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
278 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
23 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.18/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Raudonos žuvies salotos Žingsnis 1
Supjaustykite produktus. Supjaustykite raudonąją žuvį vidutinio dydžio kubeliais. Pomidorus perpjaukite per pusę, išimkite sėklas, sieneles supjaustykite mažais kubeliais. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Pirmuosius sutarkuokite smulkia trintuve, antruosius - stambia. Sūrį susmulkinkite stambia tinkline tarka.

Žingsnis 2

Raudonos žuvies salotos Žingsnis 2
Surinkite patiekalą. Po kiekvieno produktų sluoksnio paviršių patepkite nedideliu kiekiu majonezo. Sluoksnių eiliškumas toks: raudonosios žuvies gabaliukai, tarkuoti kiaušinių tryniai, pomidorų kubeliai, sūrio drožlės, kiaušinių baltymai. Suformavę salotas kelioms valandoms įdėkite į šaldytuvą, kad įsigertų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos