Publikavimo data: 2024-06-09
Raugintais kopūstais įdaryti kopūstai su malta mėsa
Kai namuose turite kopūstų, maltos mėsos, ryžių ir daržovių bei šiek tiek laisvo laiko, išdrįskite sukti neįtikėtinai skanius įdarytus kopūstus. Juk ne paslaptis, kad pagrindinis visų švenčių patiekalas, žinoma, yra įdaryti kopūstai. Be jų neapsieina nė viena šeimos šventė. Ir kiekviena šeimininkė turi savo paslaptį, kaip paruošti gardžiausius įdarytus kopūstus. Įdaryti kopūstai yra labai maistingas patiekalas, kurį galima pagaminti iš bet kokios maltos mėsos, suvyniotos į kopūstų lapus.
Žingsnis 1
Nuplautus ryžius užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangčiu ir palikite 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka. Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų ir sudėkite smulkintus svogūnus bei morkas. Daržoves troškinkite ant vidutinės ugnies maišydami 3-4 minutes, atvėsinkite šį pasyvą.
Žingsnis 3
Į maltą mėsą sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas. Nusausinkite ryžius ir suberkite juos į maltą mėsą. Maltą mėsą pagal skonį pasūdykite ir pabarstykite pipirais, taip pat galite įberti mėgstamų kvapiųjų prieskonių, visus ingredientus gerai išmaišykite ir mūsų pagrindinis faršas įdarytiems kopūstams jau paruoštas.
Žingsnis 4
Suskirstykite raugintus kopūstus į lapus, iš kiekvieno lapo išpjaukite storąsias dalis ir kiekvieną kopūsto lapą padalykite į 2 dalis.
Žingsnis 5
Ant kiekvieno kopūsto lapo dėkite 2-3 valgomuosius šaukštus mūsų paruoštos maltos mėsos, kiekvieną kopūsto lapą susukite į nedidelį voką. Visą maltą mėsą suvyniokite į kopūstų lapus. Paruoštus įdarytus kopūstus sudėkite į storadugnį katilą.
Žingsnis 6
Dubenyje sumaišykite grietinę, pomidorų pastą, mėsos sultinį, druską ir pipirus. Įdarytus kopūstus pripildykite mišiniu taip, kad kopūstai virš padažo būtų išsikišę ne daugiau kaip 2-3 cm. Pastatykite katilą ant didelės ugnies ir užvirkite, tada sumažinkite ugnį iki minimalios ir uždengę dangčiu troškinkite raugintais kopūstais įdarytus kopūstus, kol visiškai išvirs, maždaug 60-90 minučių.
Kategorijos