Publikavimo data: 2024-05-25
Rauginti kopūstai su actu
Pats raugintų kopūstų su actu paruošimas neužims daug laiko, tačiau reikės kantrybės palaukti, kol kopūstai marinuosis. Paruoštus raugintus kopūstus galima naudoti kaip užkandį, garnyrą, kepinių įdarą arba dėti į salotas. Kopūstai bus naudingi imuninei sistemai, ypač šaltuoju metų laiku, kai trūksta vitaminų. O sūrymas yra puiki priemonė virškinimui gerinti.
Žingsnis 1
Sudėkite daržoves į stiklainius. Sumaišykite kopūstus su morkomis. Paskirstykite mišinį į stiklainius, prispausdami viršų, kad neliktų vietos.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Ant vidutinės ugnies pastatykite puodą su vandeniu, suberkite cukrų. Kai vanduo truputį užvirs, suberkite druską, actą ir gerai išmaišykite. Marinatą užvirinkite ir nuimkite nuo viryklės.
Žingsnis 3
Marinuokite kopūstus. Supilkite skystį į stiklainius ir padėkite juos 12 valandų tamsioje vietoje. Tada uždenkite dangteliais ir laikykite šaldytuve.
Kategorijos