Publikavimo data: 2024-05-25
Rauginti kopūstai su burokėliais
Kopūstai yra daržovė, kuri gali palankiai paveikti organizmą, turinti daug naudingų savybių. Reguliarus jų vartojimas stiprina imuninę sistemą, valo organizmą ir atkuria kraujagyslių veiklą. Yra žinoma, kad rauginti kopūstus pradėta Kinijoje, tačiau mirkant juos vyne. Rusijoje šio patiekalo gaminimo receptas buvo žemiškesnis, tačiau ne mažiau skanus. Rauginti kopūstai su burokėliais - puikus būdas pradžiuginti artimuosius gardžiu ir sveiku užkandžiu.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Kopūstus supjaustykite nedideliais gabalėliais. Morkas ir burokėlius sutarkuokite ir sumaišykite. Į stiklainius sluoksniais sudėkite pirmiausia susmulkintą česnaką, kopūstus, morkas, sumaišytas su burokėliais, lauro lapą ir gabalėlį pipiro. Veiksmus kartokite, kol stiklainiai bus pilni.
Žingsnis 2
Išvirkite kopūstus ir burokėlius. Išvirkite vandenį. Įberkite druskos, cukraus ir pipirų grūdelių. Nuimkite vandenį nuo ugnies ir atvėsinkite. Paruoštą tirpalą supilkite į stiklainius su daržovėmis, sandariai uždarykite dangteliu ir padėkite į šaldytuvą ar kitą šaltą vietą. Kitą dieną stiklainius atidarykite, išspauskite turinį ir padėkite į šaldytuvą dar 2 dienoms.
Kategorijos