Publikavimo data: 2024-05-25
Rauginti kopūstai su svogūnais
Raugintuose kopūstuose gausu vitaminų A, B ir C, o pastarojo yra daugiau nei citrinoje. Raugintų kopūstų su svogūnais receptas yra kultinis rusų virtuvės receptas. Rusijoje buvo net tradicijų, susijusių su raugintais kopūstais. Pagal vieną jų, rugsėjo pabaigoje visas kaimas turėdavo rauginti kopūstus. Merginos ir moterys susirinkdavo kartu, pjaustydavo ir dėdavo kopūstus į ąžuolines statines. Pasiruošimą visada lydėdavo linksmos dainos ir įvairūs pasirodymai.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Sumaišykite kopūstus, svogūnus, morkas ir paprikas. Įberkite krapų sėklų ir lauro lapų. Tada mišinį įtrinkite druska, kad išsiskirtų sultys.
Žingsnis 2
Kopūstus pasūdykite. Sudėkite daržoves į indą, kuriame rauginsite kopūstus. Užspauskite jas ir uždenkite lėkšte, ant viršaus uždėkite svorį ir palikite kopūstus 3 dienoms. Praėjus šiam laikui, kopūstus iki dugno pradurkite mediniu iešmeliu. Ketvirtą dieną išspauskite daržoves ir sudėkite į stiklainius.
Kategorijos