Rauginti kopūstai su žirneliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Rauginti kopūstai su žirneliais

Rauginti kopūstai, nepaisant juose esančios druskos, iš tikrųjų yra sveikesni už šviežius kopūstus. Rauginimo metu susidaro pieno rūgšties bakterijos, kurios teigiamai veikia organizmą. Rauginti kopūstus namuose yra elementaru. Kad užkandis būtų skanus ir traškus, svarbu rinktis vėlyvųjų veislių kopūstus be kietų gyslų ir virti ne aukštesnėje kaip 24 ℃ ir ne žemesnėje kaip 20 ℃ temperatūroje.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
23 kcal.
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.67/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Rauginti kopūstai su žirneliais Žingsnis 1
Sumaišykite daržoves. Dideliame dubenyje sumaišykite morkas ir kopūstus. Lengvai suspauskite rankomis.

Žingsnis 2

Rauginti kopūstai su žirneliais Žingsnis 2
Sudėkite kopūstus į stiklainius. Paimkite švarų stiklainį. Į jį sudėkite kopūstus ir morkas, truputį jas prispausdami. Kai stiklainis bus pilnas, ant kopūstų užberkite druskos ir cukraus. Užpilkite užkandinę šaltu nevirintu vandeniu iki stiklainio kaklelio.

Žingsnis 3

Rauginti kopūstai su žirneliais Žingsnis 3
Sūdykite kopūstus. Uždenkite stiklainį marle ir įsitikinkite, kad sūrymu apsemti visi kopūstai. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens. Leiskite užkandžiui 2-3 dienas pastovėti kambario temperatūroje. Po to galite uždengti dangteliu ir padėti į šaldytuvą laikyti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos