Publikavimo data: 2024-03-30
Rauginti kopūstai su žirneliais
Rauginti kopūstai, nepaisant juose esančios druskos, iš tikrųjų yra sveikesni už šviežius kopūstus. Rauginimo metu susidaro pieno rūgšties bakterijos, kurios teigiamai veikia organizmą. Rauginti kopūstus namuose yra elementaru. Kad užkandis būtų skanus ir traškus, svarbu rinktis vėlyvųjų veislių kopūstus be kietų gyslų ir virti ne aukštesnėje kaip 24 ℃ ir ne žemesnėje kaip 20 ℃ temperatūroje.
Žingsnis 1
Sumaišykite daržoves. Dideliame dubenyje sumaišykite morkas ir kopūstus. Lengvai suspauskite rankomis.
Žingsnis 2
Sudėkite kopūstus į stiklainius. Paimkite švarų stiklainį. Į jį sudėkite kopūstus ir morkas, truputį jas prispausdami. Kai stiklainis bus pilnas, ant kopūstų užberkite druskos ir cukraus. Užpilkite užkandinę šaltu nevirintu vandeniu iki stiklainio kaklelio.
Žingsnis 3
Sūdykite kopūstus. Uždenkite stiklainį marle ir įsitikinkite, kad sūrymu apsemti visi kopūstai. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens. Leiskite užkandžiui 2-3 dienas pastovėti kambario temperatūroje. Po to galite uždengti dangteliu ir padėti į šaldytuvą laikyti.
Kategorijos