Rauginti kopūstai žiemai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Rauginti kopūstai žiemai

Naudingas ir skanus patiekalas žiemos stalui.
Gaminimo laikas
5760 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
27 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.83/5 (30 bal.)

Žingsnis 1

Rauginti kopūstai žiemai Žingsnis 1
Kopūstą supjaustykite į 4 dalis, plonai supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 2

Rauginti kopūstai žiemai Žingsnis 2
Morkas nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Sumaišykite su kopūstais ir įberkite druskos. Geriau dėti sluoksniais, kad kopūstai geriau atiduotų sultis.

Žingsnis 3

Rauginti kopūstai žiemai Žingsnis 3
Kopūstus gerai išminkykite, uždenkite lėkšte ir ant viršaus uždėkite slėginę viryklę. Palikite jį kambario temperatūroje. Po 2 dienų nuimkite lėkštę ir patikrinkite kopūstus, paragaukite, ar jie jau paruošti, ir, jei įmanoma, išmaišykite. Jei atsiranda putų, pašalinkite jas šaukštu. Vėl nustatykite slėgtuvą. Po 3 dienų kopūstai turėtų būti gatavi, jei ne, palikite dar. Nuolat tikrinkite, ar kopūstai yra tinkami vartoti.

Žingsnis 4

Rauginti kopūstai žiemai Žingsnis 4
Virtus kopūstus sudėkite į stiklainius ir užpilkite susidariusiomis kopūstų sultimis. Sudėkite stiklainius su kopūstais į šaldytuvą. Jei kopūstų skonis per sūrus, galite juos nuplauti šaltu vandeniu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, moliūgų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, moliūgų garnyrai, receptų knyga

Kategorijos