Publikavimo data: 2025-08-17
Rauginti kopūstai žiemai
Naudingas ir skanus patiekalas žiemos stalui.
Žingsnis 1
Kopūstą supjaustykite į 4 dalis, plonai supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Morkas nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Sumaišykite su kopūstais ir įberkite druskos. Geriau dėti sluoksniais, kad kopūstai geriau atiduotų sultis.
Žingsnis 3
Kopūstus gerai išminkykite, uždenkite lėkšte ir ant viršaus uždėkite slėginę viryklę. Palikite jį kambario temperatūroje. Po 2 dienų nuimkite lėkštę ir patikrinkite kopūstus, paragaukite, ar jie jau paruošti, ir, jei įmanoma, išmaišykite. Jei atsiranda putų, pašalinkite jas šaukštu. Vėl nustatykite slėgtuvą. Po 3 dienų kopūstai turėtų būti gatavi, jei ne, palikite dar. Nuolat tikrinkite, ar kopūstai yra tinkami vartoti.
Žingsnis 4
Virtus kopūstus sudėkite į stiklainius ir užpilkite susidariusiomis kopūstų sultimis. Sudėkite stiklainius su kopūstais į šaldytuvą. Jei kopūstų skonis per sūrus, galite juos nuplauti šaltu vandeniu.
Kategorijos