Publikavimo data: 2024-05-25
Raugintų kopūstų kotletai
Troškinti rauginti kopūstai laikomi dietiniu patiekalu. Jis padeda normalizuoti skrandžio ir žarnyno veiklą, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, mažina aterosklerozės riziką. Be to, tokie kopūstai yra mažai kaloringi. Patiekalai iš troškintų raugintų kopūstų yra geri, nes jiems nereikia priedų ir juos galima patiekti savarankiškai. Vienas iš tokių receptų yra raugintų kopūstų kotletai, kuriuos galima paruošti iš minimalaus kiekio ingredientų. Kartu kiekvienas iš jų nepakenks kūnui ir figūrai.
Žingsnis 1
Paruoškite kotletų mišinį. Sumaišykite manų kruopas su kiaušiniu ir palikite 10 minučių išbrinkti. Smulkiai supjaustykite svogūną. Susmulkinkite kopūstą ir sudėkite į svogūnus. Sudėkite kiaušinius su manų kruopomis, cukrų ir sodą. Masę gerai išmaišykite. Jei masė gaunasi skysta, įberkite dar šiek tiek manų kruopų.
Žingsnis 2
Formuokite kotletus. Suformuokite apvalias arba ovalias formeles, suvilgykite rankas šaltu vandeniu, kad nesuliptų. Apvoliokite kotletukus džiūvėsėliuose silikonine mentele.
Žingsnis 3
Iškepkite kotletus. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Sudėkite į jį kotletus ir kepkite ant vidutinės ugnies. Po 3-4 minučių apverskite juos ant kitos pusės ir kepkite, kol iškeps.
Kategorijos