Publikavimo data: 2024-05-25
Raugintų kopūstų kremo pyragas
Rauginti kopūstai yra tradicinis rusų ir vokiečių patiekalas. Jis vartojamas tiek atskirai, tiek prie kitų patiekalų. Iš tokių kopūstų taip pat labai populiarus kepimas. Ir jei Vokietijoje jis tradiciškai kepamas ant mielinės tešlos, tai Rusijoje plačiai paplitęs lietinis pyragas su raugintais kopūstais. Pyragą ant kefyro orkaitėje galima paruošti per trumpą laiką iš pačių prieinamiausių produktų. Ir jį galima patiekti tiek prie arbatos, tiek prie pirmųjų patiekalų.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Sumaišykite kopūstus ir krapus, druską ir pipirus.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir cukrų. Išmaišykite plaktuvu arba šakute iki vientisos masės. Į kiaušinius įmaišykite kefyrą ir sodą ir dar kartą išmaišykite. Supilkite saulėgrąžų aliejų. Suberkite miltus ir išplakite visą masę. Tešla turi būti blynų konsistencijos.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklokite pergamentiniu popieriumi arba ištepkite augaliniu aliejumi. Ant formos dugno supilkite maždaug trečdalį tešlos ir mentele ją tolygiai paskirstykite po visą formą. Ant viršaus paskleiskite kopūstų įdarą. Tada viską užpilkite likusia tešla. Pašaukite pyragą į orkaitę 40 minučių. Kad pyragas jau paruoštas, galite pasakyti pagal plutą - ji taps ruda.
Kategorijos