Publikavimo data: 2024-05-25
Raugintų kopūstų pyragas
Raugintų kopūstų pyragui gaminti rinkitės šviežius ingredientus. Kuo šviežesnės mielės, tuo geriau pakils tešla. Mielės kas mėnesį nuo pagaminimo dienos praranda 5 proc. savo stiprumo. Įdarui rinkitės šiek tiek aukso spalvos kopūstus. Įdarą galite keisti priklausomai nuo savo pageidavimų. Pavyzdžiui, įdėkite virtų kiaušinių arba šviežių obuolių. O pyrago paviršių prieš kepimą sutepkite ne kiaušinio tryniu, o plonu grietinės sluoksniu. Taip pyragas taps rausvas ir blizgus.
Žingsnis 1
Paruoškite pyrago tešlą. Ištirpinkite sausas mieles šiltame vandenyje arba piene. Skystis turi būti šiltas, ne karštas, kitaip mielės išvirs ir tešla nepakils. Į persijotus miltus įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir supilkite šiltą mielių mišinį. Išmaišykite ir palikite tešlą po rankšluosčiu šiltoje vietoje 40 minučių.
Žingsnis 2
Toliau ruoškite įdarą. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite nedidelį kiekį augalinio aliejaus. Sudėkite svogūnus ir kepkite juos apie 1-2 minutes. Į keptuvę su svogūnais sudėkite nuplautus raugintus kopūstus, išmaišykite, įberkite druskos ir pipirų. Išmaišykite ir kepkite faršą apie 3-4 minutes. Tada leiskite jam visiškai atvėsti.
Žingsnis 3
Suformuokite pyragą ir paruoškite jį kepti. Paruošta tešla turėtų pakilti beveik 2 kartus. Atsargiai padalykite ją į 2 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į maždaug 1 cm storio sluoksnį. Tada pusę tešlos sudėkite į kepimo indą ir išlyginkite, kad susidarytų apvadas. Ant tešlos dėkite įdarą ir tolygiai paskirstykite. Uždenkite pyragą kita tešlos puse. Švelniai suspauskite apatinį ir viršutinį sluoksnius, kad pyragas būtų uždaras. Kiaušinio trynį išplakite su druska ir juo aptepkite pyragą. Dėkite pyragą į orkaitę ir kepkite 45 minutes 200 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos