Publikavimo data: 2025-08-16
Rausvoji lašiša, įdaryta bulguru
Rausvoji lašiša, įdaryta bulguru, yra švelnus ir labai sotus patiekalas, pasižymintis maloniu aromatu ir nuostabiu skonių deriniu. Švelni žuvis puikiai dera su maistingais grūdais ir sultingomis daržovėmis. O atskiesti skonį ir suteikti patiekalui šiek tiek rūgštelės padeda citrinos sultys, todėl jis tampa dar sotesnis ir įdomesnis. Paruoštas patiekalas gaunasi ne tik skanus, bet ir naudingas. Žuvyje yra daug baltymų, B grupės vitaminų ir sveikatai būtinų mikroelementų.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti įdarą. Į keptuvę įdėkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto ir įkaitinkite. Tada sudėkite bulgurą ir kepkite kelias minutes, retkarčiais pamaišydami. Į pakepintą bulgurą suberkite smulkintus svogūnus ir lengvai pakepinkite. Tada į keptuvę sudėkite paprikas, išmaišykite ir palikite ant ugnies 2-3 min.
Žingsnis 2
Baigkite ruošti faršą. Į daržoves ir bulgurą supilkite sultinį, pagal skonį įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Virkite faršą, kol sugers visą skystį. Leiskite mišiniui atvėsti, tada sumaišykite su petražolėmis, česnaku ir puse tarkuoto sūrio.
Žingsnis 3
Paruoškite patiekalą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Sudėkite rausvąją lašišą į kepimo formą, paskirstykite ją taip, kad susidarytų "laivelis". Pagardinkite žuvį druska ir pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir užpilkite įdaru. Pomidorą supjaustykite plonais griežinėliais ir uždėkite ant žuvies. Pabaigoje patiekalą apibarstykite likusiu sūriu. Žuvį kepkite orkaitėje 40 minučių.
Kategorijos