Publikavimo data: 2024-05-25
Raviolai su burokėlių ir rikotos įdaru
Ravioli - tradicinis itališkas patiekalas, gaminamas iš neraugintos tešlos su įdaru viduje. Juos galima vadinti rusiškų pelmėnų arba koldūnų analogu. Ravioli gali būti kelių formų: kvadrato, apskritimo arba pusmėnulio. Įdarui naudojama bet kas: mėsa, žuvis, sūris, jūros gėrybės, grybai ir daržovės. Siūlome jums paprastų ir išskirtinių raviolių su rikotos sūriu, parmezanu ir burokėliais receptą. Patiekalą galima patiekti su grietine arba bet kokiu grietinėlės padažu.
Žingsnis 1
Burokėlius sudėkite į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę maždaug 40 minučių.
Žingsnis 2
Kol burokėliai kepa, paruoškite tešlą. Miltus persijokite į gilų dubenį ir įmuškite du vištų kiaušinius. Įpilkite 50 ml vandens ir pusę arbatinio šaukštelio druskos. Išminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Tešlą minkykite apie 10 minučių, kol ji taps vientisa, minkšta ir elastinga. Suformuokite iš tešlos rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių pailsėti.
Žingsnis 4
Kai burokėliai iškepa, atvėsinkite juos ir nulupkite. Burokėlius sutarkuokite stambia tarka ir lengvai nuspauskite, kad pašalintumėte sulčių perteklių.
Žingsnis 5
Sutarkuokite parmezano sūrį smulkia tarka.
Žingsnis 6
Dubenyje sumaišykite tarkuotus burokėlius, rikotą ir parmezaną. Įdėkite vieną vištos kiaušinį, muskato riešutą, druską ir maltus juoduosius pipirus. Viską sumaišykite.
Žingsnis 7
Pabarstykite stalą miltais ir padėkite ant jo tešlą. Padalykite ją į dvi lygias dalis.
Žingsnis 8
Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite iki 1-2 mm storio. Ant pirmojo lakšto 2-3 cm atstumais dėkite įdarą. Įmuškite vieną vištos kiaušinį ir aptepkite juo įdarą.
Žingsnis 9
Įdarą uždenkite antru tešlos lakštu. Tešlos lakštus lengvai prispauskite.
Žingsnis 10
Viską supjaustykite kvadratėliais. Jei turite specialią raviolių formą, naudokite ją.
Žingsnis 11
Raviolius virkite pasūdytame vandenyje, kol išvirs, maždaug 5-7 minutes.
Žingsnis 12
Patiekite papuošę rikotos koldūnais, tarkuotu parmezanu ir juodaisiais pipirais. Jei norite, raviolus pagal skonį užpilkite padažu. Gero apetito!
Kategorijos