Raviolai su burokėlių ir rikotos įdaru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Raviolai su burokėlių ir rikotos įdaru

Ravioli - tradicinis itališkas patiekalas, gaminamas iš neraugintos tešlos su įdaru viduje. Juos galima vadinti rusiškų pelmėnų arba koldūnų analogu. Ravioli gali būti kelių formų: kvadrato, apskritimo arba pusmėnulio. Įdarui naudojama bet kas: mėsa, žuvis, sūris, jūros gėrybės, grybai ir daržovės. Siūlome jums paprastų ir išskirtinių raviolių su rikotos sūriu, parmezanu ir burokėliais receptą. Patiekalą galima patiekti su grietine arba bet kokiu grietinėlės padažu.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
218 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
31 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.67/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Raviolai su burokėlių ir rikotos įdaru Žingsnis 1
Burokėlius sudėkite į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę maždaug 40 minučių.

Žingsnis 2

Raviolai su burokėlių ir rikotos įdaru Žingsnis 2
Kol burokėliai kepa, paruoškite tešlą. Miltus persijokite į gilų dubenį ir įmuškite du vištų kiaušinius. Įpilkite 50 ml vandens ir pusę arbatinio šaukštelio druskos. Išminkykite tešlą.

Žingsnis 3

Raviolai su burokėlių ir rikotos įdaru Žingsnis 3
Tešlą minkykite apie 10 minučių, kol ji taps vientisa, minkšta ir elastinga. Suformuokite iš tešlos rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių pailsėti.

Žingsnis 4

Raviolai su burokėlių ir rikotos įdaru Žingsnis 4
Kai burokėliai iškepa, atvėsinkite juos ir nulupkite. Burokėlius sutarkuokite stambia tarka ir lengvai nuspauskite, kad pašalintumėte sulčių perteklių.

Žingsnis 5

Raviolai su burokėlių ir rikotos įdaru Žingsnis 5
Sutarkuokite parmezano sūrį smulkia tarka.

Žingsnis 6

Raviolai su burokėlių ir rikotos įdaru Žingsnis 6
Dubenyje sumaišykite tarkuotus burokėlius, rikotą ir parmezaną. Įdėkite vieną vištos kiaušinį, muskato riešutą, druską ir maltus juoduosius pipirus. Viską sumaišykite.

Žingsnis 7

Raviolai su burokėlių ir rikotos įdaru Žingsnis 7
Pabarstykite stalą miltais ir padėkite ant jo tešlą. Padalykite ją į dvi lygias dalis.

Žingsnis 8

Raviolai su burokėlių ir rikotos įdaru Žingsnis 8
Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite iki 1-2 mm storio. Ant pirmojo lakšto 2-3 cm atstumais dėkite įdarą. Įmuškite vieną vištos kiaušinį ir aptepkite juo įdarą.

Žingsnis 9

Raviolai su burokėlių ir rikotos įdaru Žingsnis 9
Įdarą uždenkite antru tešlos lakštu. Tešlos lakštus lengvai prispauskite.

Žingsnis 10

Raviolai su burokėlių ir rikotos įdaru Žingsnis 10
Viską supjaustykite kvadratėliais. Jei turite specialią raviolių formą, naudokite ją.

Žingsnis 11

Raviolai su burokėlių ir rikotos įdaru Žingsnis 11
Raviolius virkite pasūdytame vandenyje, kol išvirs, maždaug 5-7 minutes.

Žingsnis 12

Raviolai su burokėlių ir rikotos įdaru Žingsnis 12
Patiekite papuošę rikotos koldūnais, tarkuotu parmezanu ir juodaisiais pipirais. Jei norite, raviolus pagal skonį užpilkite padažu. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos