Publikavimo data: 2024-03-25
Žuvies raviolai
Istorikų teigimu, klasikinis raviolių receptas buvo sukurtas Sicilijoje. Reikia pasakyti, kad nuo to laiko receptas nebuvo ypatingai pakeistas. Nepaisant to, kad italai mėgsta raviolius su mėsa, žuvies raviolai vis dėlto yra populiaresni. Šiam patiekalui geriausia rinktis riebių rūšių žuvį. Pavyzdžiui, lašišą.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Idealią raviolių tešlą sudaro 3 ingredientai - miltai, kiaušinis ir druska. Sumaišykite juos giliame dubenyje arba ant pjaustymo stalo. Kruopščiai išminkykite tešlą. Ji turi būti lygi, elastinga ir nelipti prie rankų. Paruoštą tešlą uždenkite maistine plėvele arba servetėle ir 30 minučių palikite vėsioje vietoje.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Žuvį supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite petražolių lapelius ir česnaką. Sumaišykite žuvį, petražoles, česnakus ir citrinos sultis. Įberkite prieskonių. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Paimkite puodą ir jame ištirpinkite sviestą. Peiliu susmulkinkite česnaką ir suberkite jį į indą. Tada sudėkite bazilikus ir kedro riešutus. Padažą kepkite ant silpnos ugnies, kol sviestas taps rusvos spalvos.
Žingsnis 4
Sudėkite žuvies raviolius. Paimkite tešlą ir perpjaukite ją pusiau. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į ploną, ne storesnį kaip 2 mm storio lakštą. Padalykite tešlą į 5 cm pločio juostas. Kiekvieną juostelę padalykite į mažus kvadratėlius. Į kiekvieną kvadratėlį įdėkite mažo graikinio riešuto dydžio įdarą. Uždenkite antru tešlos lakštu ir supjaustykite atskirais ravioliais. Gerai užspauskite raviolių kraštus. Šiam tikslui naudokite paprastą šakutę. Puode užvirinkite vandenį ir įmeskite žuvies įdaru įdarytus raviolus. Virkite 5-7 minutes, kol žuvis išvirs.
Kategorijos