Publikavimo data: 2024-03-25
Špinatų raviolai
Ar žinote, kodėl špinatai pastaraisiais metais tapo tokie populiarūs? Todėl, kad šiuose mažuose žaliuose lapeliuose yra labai daug vitaminų, mineralinių medžiagų ir kitų mikroelementų, taip reikalingų organizmo sandarai. Tai C, A, B1, B2, kalis, cinkas, geležis. Špinatų pagalba galima sustiprinti imuninę sistemą. Šiandien špinatai tapo neatsiejama daugelio patiekalų, įskaitant raviolius su rikota ir špinatais, dalimi.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Tinkamai tešlai reikės miltų, 4 kiaušinių ir druskos. Giliame dubenyje arba ant pjaustymo stalo sumaišykite šiuos ingredientus. Gerai išminkykite tešlą. Ji turi būti lygi ir elastinga. Palikite ją pakilti 30 minučių, suvyniotą į maistinę plėvelę, kad nesukristų.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite špinatus. Troškinkite ant silpnos ugnies 5 minutes. Atvėsinkite. Perkelkite į gilų dubenį, į špinatus sudėkite rikotą ir išmaišykite. Smulkiai sukapokite petražoles. Supilkite ją į špinatų ir sūrio įdarą, suberkite džiūvėsėlius, muskatą, tarkuotą sūrį ir 1 kiaušinį. Pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite į blenderio dubenį ir sumaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Paruoškite špinatų raviolius. Padalykite tešlą į 2 lygias dalis. Jas iškočiokite sluoksniais. Kiekvienas jų turi būti ne storesnis kaip 2 mm storio. Vienodu atstumu vienas nuo kito dėkite maždaug graikinio riešuto dydžio įdarą. Ant įdarytos tešlos uždėkite laisvą tešlos sluoksnį. Supjaustykite tešlą kvadratėliais taip, kad įdaras būtų tiksliai centre. Kvadratėlių kraštus užspauskite šakute. Puode užvirinkite vandenį ir pasūdykite. Kai užvirs, sudėkite raviolius. Virkite 10 minučių.
Kategorijos