Publikavimo data: 2024-03-25
Ravioli su sūriu
Ar žinojote, kad pasaulis apie raviolius pirmą kartą sužinojo XIII amžiuje? Salimbenas iš Parmos apie juos rašė savo kronikoje. Tuo metu buvo manoma, kad raviolių gimtinė yra Sicilija. Šiandien daugelyje pasaulio virtuvių yra raviolų analogų. Pavyzdžiui, Rusijoje tai yra koldūnai.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Kad pagamintumėte tinkamą tešlą sūrio ravioliams, miltus suberkite ant lygaus paviršiaus arba į gilų dubenį. Viduryje padarykite duobutę ir į ją įmuškite kiaušinius bei druską. Minkykite tešlą, kol taps lygi ir elastinga. Palikite 30 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Sumaišykite rikotą su tarkuotu pekorinu, smulkintais bazilikais, druska ir pipirais. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Suformuokite raviolius su sūriu. Išimkite tešlą iš šaldytuvo. Padalykite tešlą į 2 dalis. Kiekvieną iškočiokite į ploną sluoksnį. Tešla turi būti ne storesnė nei 2 mm. Supjaustykite tešlą 5 cm pločio juostelėmis. Ant pusės juostelių dėkite sūrio įdarą taip, kad tarp sūrio porcijų liktų 3 cm tarpas. Ant įdarytų juostelių uždėkite tuščias tešlos juosteles. Supjaustykite raviolius kvadratėliais taip, kad įdaras visada būtų centre. Kiekvieną kraštą paspauskite šakute, kad susidarytų gražūs raštai. Raviolius su sūriu virkite verdančiame pasūdytame vandenyje 3-4 minutes.
Kategorijos