Publikavimo data: 2024-03-25
Raviolai su grybais
Norint pagaminti tradicinius raviolius su grybais, reikės neraugintos tešlos. Tai būtina sąlyga. Kalbant apie kiekvieno "koldūno" formą, kiekviena šeimininkė turi savų paslapčių. Tačiau daugeliu atvejų tai būna paprasti kvadratėliai. Tiesa, šio patiekalo tėvynėje yra pusmėnulio ir net elipsės formos raviolų.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Miltus suberkite ant stalo arba į gilų dubenį. Padarykite jame duobutę ir į ją įmuškite kiaušinius bei druską. Gerai išminkykite tešlą, kad ji būtų lygi ir elastinga. Padėkite tešlą 30 minučių į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite grybų įdarą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite į jį supjaustytus grybus ir svogūnus. Kepkite apie 4 minutes. Įdėkite šaukštą lydyto sūrio, išmaišykite. Troškinkite dar 1 minutę.
Žingsnis 3
Išformuokite raviolius su sūriu. Paimkite atšaldytą tešlą. Padalykite tešlą į 2 dalis ir kiekvieną iškočiokite kočėlu iki 2 mm storio. Peiliu supjaustykite tešlą lygiomis 5 cm pločio juostelėmis. Pusę jų atidėkite į šalį, o ant kitos pusės dėkite grybų įdarą. Juosteles su įdaru uždenkite anksčiau atidėta tešla. Aštriu peiliu išpjaukite kvadratėlius taip, kad įdaras būtų tiksliai kiekvieno raviolo centre. Gerai užspauskite kraštus. Grybų raviolius palikite 10 minučių pailsėti.
Žingsnis 4
Paruoškite grietinėlės padažą. Supilkite grietinėlę į puodą arba sunkiu dugnu puodą, suberkite lydytą sūrį, druską ir pipirus. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies. Maišykite, kol padažas sutirštės.
Žingsnis 5
Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Į verdantį vandenį įmeskite raviolius ir virkite 3-4 minutes.
Kategorijos