Raviolai su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-25

Raviolai su grybais

Norint pagaminti tradicinius raviolius su grybais, reikės neraugintos tešlos. Tai būtina sąlyga. Kalbant apie kiekvieno "koldūno" formą, kiekviena šeimininkė turi savų paslapčių. Tačiau daugeliu atvejų tai būna paprasti kvadratėliai. Tiesa, šio patiekalo tėvynėje yra pusmėnulio ir net elipsės formos raviolų.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
212 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
26 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.68/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Raviolai su grybais Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Miltus suberkite ant stalo arba į gilų dubenį. Padarykite jame duobutę ir į ją įmuškite kiaušinius bei druską. Gerai išminkykite tešlą, kad ji būtų lygi ir elastinga. Padėkite tešlą 30 minučių į šaldytuvą.

Žingsnis 2

Raviolai su grybais Žingsnis 2
Paruoškite grybų įdarą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite į jį supjaustytus grybus ir svogūnus. Kepkite apie 4 minutes. Įdėkite šaukštą lydyto sūrio, išmaišykite. Troškinkite dar 1 minutę.

Žingsnis 3

Raviolai su grybais Žingsnis 3
Išformuokite raviolius su sūriu. Paimkite atšaldytą tešlą. Padalykite tešlą į 2 dalis ir kiekvieną iškočiokite kočėlu iki 2 mm storio. Peiliu supjaustykite tešlą lygiomis 5 cm pločio juostelėmis. Pusę jų atidėkite į šalį, o ant kitos pusės dėkite grybų įdarą. Juosteles su įdaru uždenkite anksčiau atidėta tešla. Aštriu peiliu išpjaukite kvadratėlius taip, kad įdaras būtų tiksliai kiekvieno raviolo centre. Gerai užspauskite kraštus. Grybų raviolius palikite 10 minučių pailsėti.

Žingsnis 4

Raviolai su grybais Žingsnis 4
Paruoškite grietinėlės padažą. Supilkite grietinėlę į puodą arba sunkiu dugnu puodą, suberkite lydytą sūrį, druską ir pipirus. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies. Maišykite, kol padažas sutirštės.

Žingsnis 5

Raviolai su grybais Žingsnis 5
Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Į verdantį vandenį įmeskite raviolius ir virkite 3-4 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos