Publikavimo data: 2024-05-19
Ravioli
Pirmuosiuose raviolių receptuose buvo kiaušinių ir sūrio bei šviežių žolelių įdaras. Vėliau kažkas buvo pridėta, kažkas atimta. Tačiau vienas dalykas išliko pastovus: aštrus sultinys. Vienas iš klasikinių itališkų raviolių įdarų - triušiena. O XVI a. popiežiaus konklavos atstovai šį itališką patiekalą mieliau valgė su malta vištiena.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Sumaišykite miltus, kiaušinius ir druską. Gerai išminkykite tešlą, kad ji taptų vientisa, lygi ir elastinga. Palikite ją pailsėti bent 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Gilioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Supilkite smulkintas daržoves. Troškinkite 10 minučių, kol suminkštės. Sudėkite triušieną ir rozmarinus, supilkite vyną ir išgarinkite. Sumažinkite kaitrą iki mažos. Virkite 60 minučių, palaipsniui supilkite vandenį. Pagardinkite druska ir pipirais. Daržoves ir mėsą sudėkite į trintuvą. Sudėkite džiovintus pomidorus. Viską sumalkite iki tyrės.
Žingsnis 3
Paruoškite itališkus raviolius. Padalykite tešlą į 2 lygias dalis ir iškočiokite į 2 mm storio lakštus. Vieną sluoksnį atidėkite į šalį - jo prireiks vėliau. Ant antrojo užtepkite įdaro, maždaug po 1 šaukštelį 3 cm atstumu vienas nuo kito. Viršų uždenkite biria tešla. Supjaustykite kvadratėliais ir kraštus užspauskite šakute.
Žingsnis 4
Paruoškite grietinėlės padažą. Supilkite grietinėlę į puodą sunkiu dugnu ir gerai įkaitinkite ant didelės ugnies. Suberkite parmezaną ir muskatą ir išmaišykite iki vientisos masės. Pagal skonį pagardinkite druska. Kai padažas sutirštės, išjunkite ugnį ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Puode užvirinkite vandenį, pasūdykite ir sudėkite raviolius. Virkite 8 minutes.
Kategorijos