Publikavimo data: 2024-03-25
Ravioli su moliūgais
Ravioli dabar yra tradicinis patiekalas ne tik Italijoje, bet ir, pavyzdžiui, Kipre. Juos į salą atvežė venecijiečiai, kai Kipras jiems priklausė. Tačiau jie turi savų gaminimo niuansų. Kipriečiai kaip įdarą naudoja tik halloumi sūrį, o patys ravioliai verdami tik vištienos sultinyje. Tačiau svarbiausia, kad raviolius (su bet kokiu įdaru) šaldiklyje galima laikyti supakuotus kelias savaites. Jie išlaikys savo skonį.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Ant lygaus paviršiaus arba į dubenį supilkite reikiamą kiekį miltų ir padarykite nedidelį įdubimą. Supilkite kiaušinius, pabarstykite druska ir gerai išminkykite tešlą. Ji turi būti lygi ir elastinga, nelipti prie rankų. Palikite tešlą 30 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Iškeptą moliūgų rikotą, muskato riešutą ir kiaušinio trynį sumalkite trintuvu. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Paruoškite moliūgų ir rikotos raviolius. Išimkite atšaldytą tešlą iš šaldytuvo ir padalykite ją į 2 lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite ne storesnę kaip 2 mm storio. Supjaustykite tešlą 5 cm pločio juostelėmis. Pusę juostelių atidėkite į šalį, o ant likusių dėkite įdarą. Tarp kiekvienos įdaro porcijos palikite 3 cm tarpą. Juosteles su įdaru uždenkite tešla, supjaustykite kvadratėliais ir suformuokite gražius kraštus. Tai galima padaryti įprasta šakute. Ant didelės ugnies pastatykite puodą su vandeniu ir užvirinkite. Sukrėskite išvirtus moliūgus ir rikotos raviolius. Virkite 3 minutes.
Kategorijos