Publikavimo data: 2024-06-22
Receptas sutrintas su grietinėle
Bulvių košė su grietinėle yra vienas iš lengviausiai paruošiamų receptų. Jį drąsiai galima vadinti mėgstamiausiu daugelio žmonių patiekalu. Jie mėgsta bulvių košę dėl jos skonio ir gebėjimo pasotinti, taip pat dėl jos naudos. Bulvių gumbuose yra daug kalio. Šis mikroelementas palankiai veikia žmogaus širdies ir kraujagyslių sistemą. Bulvių košė dažnai vartojama kaip garnyras. Tačiau ją galima patiekti ir kaip savarankišką patiekalą.
Žingsnis 1
Nuo bulvių nuimkite odelę. Supjaustykite gumbus į kelias dalis, kad jie greičiau ir geriau išvirtų. Svogūną perpjaukite per pusę.
Žingsnis 2
Supjaustytus gumbus sudėkite į puodą. Į puodą su bulvėmis sudėkite pusę svogūno. Svogūnas naudojamas tam, kad bulvės po virimo būtų dar minkštesnės. Be to, svogūnai sustiprina virtų bulvių skonį.
Žingsnis 3
Kai bulvės išvirs, nusunkite vandenį ir išimkite svogūną. Bulvių košės nerekomenduojama plakti trintuvu. Ji taps klampi. Bulves sutrinkite rankiniu smulkintuvu. Įpilkite pašildytos grietinėlės ir druskos. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Paruošta švelni ir aromatinga bulvių košė. Ant viršaus pabarstykite maltais juodaisiais pipirais ir smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais.
Kategorijos