Publikavimo data: 2025-08-17
Receptas trinta su grikiais ir grybais
Grikių košė yra dietinis ir gana liesas patiekalas, kurį galima padaryti daug skanesnį ir dar sveikesnį, į jį pridėjus keptų grybų ir svogūnų. Tegul jūsų dietai tinka skanus šiltas garnyras, o ne nykus mažai kaloringas patiekalas. Tiek grybuose, tiek grikiuose gausu vitaminų. Grikiuose taip pat yra skaidulinių medžiagų, kurios padeda greitai numalšinti alkį, o grybuose yra organizmui reikalingų baltymų ir geležies.
Žingsnis 1
Pasūdytą vandenį užvirinkite ant vidutinės ugnies. Kai vanduo užvirs, suberkite grikius ir virkite dar 15-20 minučių. Grikiai turi visiškai sugerti vandenį.
Žingsnis 2
Kai grikiai bus paruošti, jei liko vandens, nusausinkite jį. Sudėkite grikius į atskirą dubenį. Plakite grikius mikseriu 5-10 min. ir įsitikinkite, kad grikių tyrė neturi gumulėlių.
Žingsnis 3
Grybus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 4
Susmulkinkite svogūną.
Žingsnis 5
Grybus ir svogūnus 10-15 minučių kepkite alyvuogių aliejuje ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 6
Patiekdami ant košės uždėkite grybų ir svogūnų. Tyrę taip pat galite papuošti arba patiekti kartu su uogomis.
Kategorijos