Publikavimo data: 2024-06-08
Rhys Hayashi
Hajaši ryžiai - tai japoniškas patiekalas iš troškintos mėsos su svogūnais, grybais ir ryžių garnyru. Paprastai grybai būna šitake, bet tinka ir įprasti grybai. Patiekalo esmė - padažas, kuris savo išvaizda ir skoniu panašus į prancūzišką demiglace padažą. Klasikinis padažas gaminamas iš jautienos sultinio, daržovių, prieskonių ir raudonojo vyno. Japoniškoje versijoje į padažą, be vyno ir sultinio, dedama sojų padažo ir pomidorų pastos.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. Ryžius sudėkite į puodą, pagal skonį įberkite druskos ir užpilkite vandeniu, kad ryžiai apsemtų 2 cm. Virkite, kol ryžiai išvirs, apie 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą. Į įkaitintą keptuvę įpilkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus ir sudėkite mėsą. Kepkite ant didelės ugnies, kol mėsa išliks sultinga. Perkelkite mėsą į lėkštę ir uždenkite dangčiu.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą mėsai troškinti. Į keptuvę, kurioje kepė mėsa, įpilkite aliejaus, suberkite svogūnus ir česnakus ir uždenkite dangčiu. Kepkite 5 minutes, kol daržovės taps karamelinės spalvos. Tada suberkite sodą ir kepkite dar 3-4 minutes. Kai mišinys įgaus rudą spalvą, sudėkite grybus. Atsargiai supilkite 2 puodelius sultinio ir raudonojo vyno, įmaišykite pomidorų pastą. Toliau viską troškinkite keptuvėje, kol mišinys sumažės maždaug trečdaliu.
Žingsnis 4
Troškinkite mėsą. Sudėkite jautieną į padažą, išmaišykite ir uždenkite. Troškinkite apie 1 valandą, kol mėsa suminkštės. Nedideliame dubenyje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir maišykite, kol miltai patamsės. Supilkite mišinį į troškinį ir gerai išmaišykite. Atskirame inde sumaišykite papriką, austrių padažą ir sojų padažą. Sudėkite į mėsą, išmaišykite ir troškinkite po uždaru dangčiu 5 minutes.
Kategorijos