Publikavimo data: 2024-05-26
Ricotta lėkštės
"Sichniki" yra tradicinis kepinys, kuris Rusijoje nuo seno kepamas Kalėdų išvakarėse. Seniau "sichniki" buvo miltiniai paplotėliai, ištepti kanapių aliejumi, įdaryti varške ir perlenkti per pusę. Tačiau šiais laikais šis patiekalas gali būti įdarytas maskarponės sūriu, rikota ir net saldžiąja varške, jei įprasta varškė jums atrodo per rūgšti. Todėl šiandien siūlome jums pasigaminti rikotos sūrį - minkštos konsistencijos ir neutralaus skonio varškės sūrį.
Žingsnis 1
Sutrinkite sviestą ir cukrų, tada įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Tada suberkite persijotus miltus ir greitai užminkykite tešlą. Suformuokite iš jos rutulį, uždenkite maistine plėvele ir 20 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Kiaušinius ir cukrų plakite plaktuvu iki standžių putų. Tada šį mišinį sudėkite į rikotą ir suberkite krakmolą, kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Atšaldytą tešlą iškočiokite 4-5 milimetrų storio, išpjaukite maždaug 10 cm skersmens apskritimus, dantukus padarykite figūriniu peiliu arba išpjaukite paprastu peiliu.
Žingsnis 4
Įdarą dėkite ant vieno tešlos krašto ir uždenkite kitu, bet neuždarykite. Dėkite tešlą ant pergamentu išklotos kepimo skardos, pabarstykite aguonomis ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje 20 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos