Publikavimo data: 2024-09-17
Ricotta sūrio pyragaičiai su viso grūdo miltais
Vieną dieną šaldytuve radau vienišą stiklainį rikotos, kurį norėjau gerai panaudoti. Taip atsirado šie subtilūs sūrio pyragėliai, ne tik skanūs, bet ir gražūs. Sūrio pyragėliai yra puikūs.
Žingsnis 1
Atskirkite trynius nuo baltymų.
Žingsnis 2
Varškę ir rikotą sudėkite į gilų dubenį, supilkite kiaušinių trynius ir cukrų ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Supilkite miltus ir kepimo miltelius ir dar kartą gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Pabarstykite stalą miltais, paskirstykite visą varškės masę ir susukite ją į maždaug 6 cm skersmens dešrelę - tokio dydžio bus būsimieji sūrio pyragėliai.
Žingsnis 5
Supjaustykite dešrą porcijomis (aš padariau 12 sūrelių) ir suformuokite sūrelius. Norėdami tai padaryti, padėkite sūrio pyrago ruošinį ant darbinio paviršiaus, uždenkite jį stikline, prispauskite prie stalo ir pasukite sūrio pyragą į vidų. Taip užtikrinsite, kad sūrio pyrago šonai būtų lygūs, o forma - apvali.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi (jo reikės daug, nes sūrio pyragėliai lengvai jį sugeria) ir kepkite sūrio pyragėlius, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.
Kategorijos