Publikavimo data: 2025-08-17
Ridikėliai ir rūgpienis
Ridikėliai rusų tautai pažįstami jau šimtmečius. Nuo senų laikų jie buvo pagrindinis lengvos šaltos sriubos, kurią buvo galima valgyti net per gavėnią, ingredientas. Tereikia kelių paprastų ingredientų - ridikėlių, poros bulvių ir žiupsnelio druskos - užpilti šviežiu kisieliumi, ir viskas paruošta. Belieka tik papuošti patiekalą žolelėmis arba įdėti šaukštą grietinės.
Žingsnis 1
Virtas bulves ir ridikėlius supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite žoleles.
Žingsnis 3
Sumaišykite ridikėlius ir bulves ir sudėkite porcijomis į lėkštes. Užpilkite rūgpieniu, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 4
Į kiekvieną porciją įpilkite grietinės ir pabarstykite smulkintais žaliaisiais svogūnais. Gero apetito!
Kategorijos