Ridikėliai ir rūgpienis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Ridikėliai ir rūgpienis

Ridikėliai rusų tautai pažįstami jau šimtmečius. Nuo senų laikų jie buvo pagrindinis lengvos šaltos sriubos, kurią buvo galima valgyti net per gavėnią, ingredientas. Tereikia kelių paprastų ingredientų - ridikėlių, poros bulvių ir žiupsnelio druskos - užpilti šviežiu kisieliumi, ir viskas paruošta. Belieka tik papuošti patiekalą žolelėmis arba įdėti šaukštą grietinės.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
47 kcal.
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.15/5 (34 bal.)

Žingsnis 1

Ridikėliai ir rūgpienis Žingsnis 1
Virtas bulves ir ridikėlius supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 2

Ridikėliai ir rūgpienis Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite žoleles.

Žingsnis 3

Ridikėliai ir rūgpienis Žingsnis 3
Sumaišykite ridikėlius ir bulves ir sudėkite porcijomis į lėkštes. Užpilkite rūgpieniu, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Žingsnis 4

Ridikėliai ir rūgpienis Žingsnis 4
Į kiekvieną porciją įpilkite grietinės ir pabarstykite smulkintais žaliaisiais svogūnais. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, sriubos su mėsa, sriubos, šaltos sriubos, okroška, mėsos patiekalai, įspūdingas receptas, paprasta, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, bulvių sezonas, agurkų sezonas, ridikėlių sezonas, receptų knyga, sriubos su dešra, sriubos su kiaušiniu, sriubos su vištienos kiaušiniu, vakarienė su bulvėmis, okroška su dešra

Kategorijos