Publikavimo data: 2024-06-22
Ridikėlių salotos su mėsa
Baltieji ridikai - kopūstinių šeimos daržovė. Šakniavaisiai yra žaliai baltos spalvos. Ridikėliai pasižymi aštriu skoniu. Jis gali būti apvalios arba ovalios formos. Pagrindinė šios daržovės savybė - maistinė vertė ir daugybė vitaminų. Ypač didelis vitamino C kiekis. Todėl ridikėlius rekomenduojama dažniau valgyti rudens ir žiemos laikotarpiu imunitetui stiprinti. Šviežių ridikėlių galima dėti į salotas, jie taip pat kepami ir troškinami, dedami į sriubas ir troškinius.
Žingsnis 1
Papriką supjaustykite plonomis juostelėmis. Morkas ir ridikėlius sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite vištienos filė ir apkepkite ją keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus. Smulkiai supjaustyta vištiena kepa greitai - 5-7 minutes.
Žingsnis 3
Atvėsinkite keptą vištienos filė. Giliame dubenyje sumaišykite morkas, pipirus, ridikėlius ir filė. Užpilkite ingredientus majonezu. Pasūdykite. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Paruoštos pikantiškos ir sveikos salotos. Sudėkite salotas į rąstelio formos lėkštę. Ant viršaus galite užberti smulkiai supjaustytų žaliųjų svogūnų. Svogūnai suteiks dar daugiau pikantiškumo ir aštrumo.
Kategorijos