Ridikėlių salotos su mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Ridikėlių salotos su mėsa

Baltieji ridikai - kopūstinių šeimos daržovė. Šakniavaisiai yra žaliai baltos spalvos. Ridikėliai pasižymi aštriu skoniu. Jis gali būti apvalios arba ovalios formos. Pagrindinė šios daržovės savybė - maistinė vertė ir daugybė vitaminų. Ypač didelis vitamino C kiekis. Todėl ridikėlius rekomenduojama dažniau valgyti rudens ir žiemos laikotarpiu imunitetui stiprinti. Šviežių ridikėlių galima dėti į salotas, jie taip pat kepami ir troškinami, dedami į sriubas ir troškinius.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
121 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.29/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ridikėlių salotos su mėsa Žingsnis 1
Papriką supjaustykite plonomis juostelėmis. Morkas ir ridikėlius sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 2

Ridikėlių salotos su mėsa Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite vištienos filė ir apkepkite ją keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus. Smulkiai supjaustyta vištiena kepa greitai - 5-7 minutes.

Žingsnis 3

Ridikėlių salotos su mėsa Žingsnis 3
Atvėsinkite keptą vištienos filė. Giliame dubenyje sumaišykite morkas, pipirus, ridikėlius ir filė. Užpilkite ingredientus majonezu. Pasūdykite. Išmaišykite.

Žingsnis 4

Ridikėlių salotos su mėsa Žingsnis 4
Paruoštos pikantiškos ir sveikos salotos. Sudėkite salotas į rąstelio formos lėkštę. Ant viršaus galite užberti smulkiai supjaustytų žaliųjų svogūnų. Svogūnai suteiks dar daugiau pikantiškumo ir aštrumo.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos