Riešutų duonos skonio pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Riešutų duonos skonio

Labai lengvai įgyvendinamas naminių aromatinių keksiukų receptas. Labai apetitiškos išvaizdos, skanios ir aromatingos. Riešutus galite rinktis pagal savo skonį.
Gaminimo laikas
91 min.
Laikas virtuvėje
33 min.
Kalorijos
338 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
38 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Riešutų duonos skonio Žingsnis 1
Puode pašildykite pieną ir toje pačioje vietoje ištirpinkite sviestą.

Žingsnis 2

Riešutų duonos skonio Žingsnis 2
Šiltame (ne karštame!) piene ir svieste ištirpinkite 3 valgomuosius šaukštus cukraus ir mieles, įmuškite 2 kiaušinius, vaniliną ir palaipsniui suberkite miltus.

Žingsnis 3

Riešutų duonos skonio Žingsnis 3
Užminkykite tešlą ir palikite šiltoje vietoje 1,5 valandos.

Žingsnis 4

Riešutų duonos skonio Žingsnis 4
Paruoškite įdarą: keptuvėje paskrudinkite riešutus, susmulkinkite trintuvu, sumaišykite su 5 valgomaisiais šaukštais cukraus, cinamonu ir išplaktu kiaušinio baltymu.

Žingsnis 5

Riešutų duonos skonio Žingsnis 5
Tešlą iškočiokite į ritinį, sudėkite ir tolygiai paskirstykite įdarą, suvyniokite, patepkite kiaušinio tryniu ir palikite 20 minučių pastovėti.

Žingsnis 6

Riešutų duonos skonio Žingsnis 6
Kepkite iki 180˚C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Žingsnis 7

Iškepę atvėsinkite, uždengę rankšluosčiu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, užkandžiai su duona ar pita, suktinukai, įspūdingas receptas, lengva, turi bendrų alergenų, per 15 minučių, islandy, užkandis, sūrio užkandžiai, receptų knyga, sūrio suktinukai

Kategorijos