Publikavimo data: 2025-08-17
Riešutų duonos skonio
Labai lengvai įgyvendinamas naminių aromatinių keksiukų receptas. Labai apetitiškos išvaizdos, skanios ir aromatingos. Riešutus galite rinktis pagal savo skonį.
Žingsnis 1
Puode pašildykite pieną ir toje pačioje vietoje ištirpinkite sviestą.
Žingsnis 2
Šiltame (ne karštame!) piene ir svieste ištirpinkite 3 valgomuosius šaukštus cukraus ir mieles, įmuškite 2 kiaušinius, vaniliną ir palaipsniui suberkite miltus.
Žingsnis 3
Užminkykite tešlą ir palikite šiltoje vietoje 1,5 valandos.
Žingsnis 4
Paruoškite įdarą: keptuvėje paskrudinkite riešutus, susmulkinkite trintuvu, sumaišykite su 5 valgomaisiais šaukštais cukraus, cinamonu ir išplaktu kiaušinio baltymu.
Žingsnis 5
Tešlą iškočiokite į ritinį, sudėkite ir tolygiai paskirstykite įdarą, suvyniokite, patepkite kiaušinio tryniu ir palikite 20 minučių pastovėti.
Žingsnis 6
Kepkite iki 180˚C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Žingsnis 7
Iškepę atvėsinkite, uždengę rankšluosčiu.
Kategorijos