Publikavimo data: 2024-06-15
Riešutų musaka
Moussaka yra kultinis Graikijos ir Kipro patiekalas. Iš esmės tai yra troškinys. Privalomi musakos ingredientai yra baklažanai, mėsa, pomidorai ir svogūnai, kurie sudedami ir kepami sluoksniais. Papildomi ingredientai gali būti bet kokie produktai: bulvės, cukinijos, baltagūžiai kopūstai arba žiediniai kopūstai. Pabandykite gaminti musaką su riešutais - jie suteiks ypatingą skonį, o paruoštas patiekalas bus aštrus, aromatingas, sotus ir labai skanus rytietiškai.
Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Baklažanus išilgai supjaustykite 1 cm storio plokštelėmis. Kiekvieną plokštelę kepkite ant vidutinės ugnies pusėje augalinio aliejaus po 3 min. iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Likusiame įkaitintame augaliniame aliejuje 10 min. kepkite maltą jautieną su riešutais, druska, Viduržemio jūros žolelėmis ir džiovintomis mėtomis, reguliariai maišydami.
Žingsnis 3
Išdėliokite musakos sluoksnius. Sūrį sutarkuokite tarka. Į kepimo formą sudėkite sluoksnius: pusę baklažanų, pusę faršo, pusę sūrio. Sluoksnius pakartokite.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą ir iškepkite musaką. Keptuvėje 30 sekundžių pakepinkite miltus, supilkite pieną, išmaišykite, tada sudėkite varškę ir kiaušinius. Ant silpnos ugnies, nuolat maišydami plakikliu, užvirinkite padažą. Padažą supilkite ant musakos. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos