Riešutų musaka pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Riešutų musaka

Moussaka yra kultinis Graikijos ir Kipro patiekalas. Iš esmės tai yra troškinys. Privalomi musakos ingredientai yra baklažanai, mėsa, pomidorai ir svogūnai, kurie sudedami ir kepami sluoksniais. Papildomi ingredientai gali būti bet kokie produktai: bulvės, cukinijos, baltagūžiai kopūstai arba žiediniai kopūstai. Pabandykite gaminti musaką su riešutais - jie suteiks ypatingą skonį, o paruoštas patiekalas bus aštrus, aromatingas, sotus ir labai skanus rytietiškai.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
175 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.04/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Riešutų musaka Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Baklažanus išilgai supjaustykite 1 cm storio plokštelėmis. Kiekvieną plokštelę kepkite ant vidutinės ugnies pusėje augalinio aliejaus po 3 min. iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 2

Riešutų musaka Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Likusiame įkaitintame augaliniame aliejuje 10 min. kepkite maltą jautieną su riešutais, druska, Viduržemio jūros žolelėmis ir džiovintomis mėtomis, reguliariai maišydami.

Žingsnis 3

Riešutų musaka Žingsnis 3
Išdėliokite musakos sluoksnius. Sūrį sutarkuokite tarka. Į kepimo formą sudėkite sluoksnius: pusę baklažanų, pusę faršo, pusę sūrio. Sluoksnius pakartokite.

Žingsnis 4

Riešutų musaka Žingsnis 4
Paruoškite padažą ir iškepkite musaką. Keptuvėje 30 sekundžių pakepinkite miltus, supilkite pieną, išmaišykite, tada sudėkite varškę ir kiaušinius. Ant silpnos ugnies, nuolat maišydami plakikliu, užvirinkite padažą. Padažą supilkite ant musakos. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos