Publikavimo data: 2024-04-02
Riešutų sausainis
Pagal mūsų receptą iškeptas biskvitas su riešutais būna labai minkštas ir drėgnas. Tokių pyrago plutų nereikia mirkyti. Tai reiškia, kad desertą galima iš karto patiekti prie arbatos. Biskvitui su riešutais paruošti reikės 24 cm skersmens formos be dugno ir folijos. Ją reikia apvynioti aplink formą, kad susidarytų dugnas. Pasirinkite tinkamus graikinius riešutus. Geriausiai tinka pailgos ovalios veislės. Jų lukštai plonesni, o branduoliai saldesni ir didesni.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti biskvitą su riešutais. Tam į baltymus įberkite druskos ir plakite mikseriu mažiausiu greičiu. Po poros minučių padidinkite greitį. Paleiskite maišytuvą dar 5-7 minutes, kad baltymai taptų tiršti.
Žingsnis 2
Palaipsniui į mišinį suberkite cukrų. Įdėkite trynius.
Žingsnis 3
Į masę suberkite kepimo miltelius, miltus, vanilinį cukrų ir susmulkintus graikinius riešutus. Švelniai išmaišykite, kad susijungtų
Žingsnis 4
Supilkite pieną ir augalinį aliejų. Išmaišykite.
Žingsnis 5
Supilkite tešlą į formą ir pašaukite į orkaitę 40 minučių. Atvėsinkite desertą ant grotelių.
Kategorijos