Riešutų sausainis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-02

Riešutų sausainis

Pagal mūsų receptą iškeptas biskvitas su riešutais būna labai minkštas ir drėgnas. Tokių pyrago plutų nereikia mirkyti. Tai reiškia, kad desertą galima iš karto patiekti prie arbatos. Biskvitui su riešutais paruošti reikės 24 cm skersmens formos be dugno ir folijos. Ją reikia apvynioti aplink formą, kad susidarytų dugnas. Pasirinkite tinkamus graikinius riešutus. Geriausiai tinka pailgos ovalios veislės. Jų lukštai plonesni, o branduoliai saldesni ir didesni.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
319 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
41 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, riešutai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.8/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Riešutų sausainis Žingsnis 1
Pradėkite ruošti biskvitą su riešutais. Tam į baltymus įberkite druskos ir plakite mikseriu mažiausiu greičiu. Po poros minučių padidinkite greitį. Paleiskite maišytuvą dar 5-7 minutes, kad baltymai taptų tiršti.

Žingsnis 2

Riešutų sausainis Žingsnis 2
Palaipsniui į mišinį suberkite cukrų. Įdėkite trynius.

Žingsnis 3

Riešutų sausainis Žingsnis 3
Į masę suberkite kepimo miltelius, miltus, vanilinį cukrų ir susmulkintus graikinius riešutus. Švelniai išmaišykite, kad susijungtų

Žingsnis 4

Riešutų sausainis Žingsnis 4
Supilkite pieną ir augalinį aliejų. Išmaišykite.

Žingsnis 5

Riešutų sausainis Žingsnis 5
Supilkite tešlą į formą ir pašaukite į orkaitę 40 minučių. Atvėsinkite desertą ant grotelių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos