Publikavimo data: 2024-04-05
Risotto grietinėlės padaže
Itališkai risotto reiškia "maži ryžiai". Risotto - tai specialus ryžių virimo būdas. Jis patiekiamas karštas, tačiau geriausią skonį suteikia šiek tiek atvėsęs patiekalas. Todėl rizotas valgomas nuo lėkštės kraštų. Ne visi ryžiai tinka rizotui grietinėlės padaže virti, turėtumėte rinktis daug krakmolo turinčias rūšis. Tai Arborio, Baldo, Vialone, Carnaroli, Nano arba Padano ryžiai.
Žingsnis 1
Paruoškite ryžių pagrindą. Įkaitinkite augalinį aliejų puode arba storadugnėje keptuvėje. Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir susmulkintą česnaką. Maišydami kepkite juos ant silpnos ugnies 5 minutes. Į svogūnus ir česnakus suberkite ryžius ir toliau kepkite ant silpnos ugnies, kol ryžiai taps permatomi.
Žingsnis 2
Ryžių pagrindą sumaišykite su vynu ir vandeniu. Supilkite vyną į skaidrius ryžius ir svogūnus. Troškinkite patiekalą 3 minutes, kol išgaruos alkoholis. Išimkite česnaką. Įpilkite nedidelį kiekį vandens. Toliau troškinkite ryžius dar 5 minutes. Kai skystis įsigers, įpilkite dar vandens. Taip darykite tol, kol sunaudosite 1 puodelį skysčio.
Žingsnis 3
Pasirūpinkite jūros gėrybėmis. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus. Į keptuvę supilkite nuluptas krevetes ir jūros kokteilį. Suberkite prieskonius, išmaišykite ir kepkite 3-4 minutes ant didelės ugnies.
Žingsnis 4
Pagaminkite rizotą grietinėlės padaže. Į ryžius sudėkite keptas jūros gėrybes ir gerai išmaišykite. Supilkite grietinėlę ir palikite 2 min. virti ant vidutinės ugnies. Į rizotą sudėkite sviestą, uždenkite ir nukelkite nuo viryklės. Palikite patiekalą pastovėti apie 2 minutes.
Kategorijos