Risotto priklauso tradicinei italų virtuvei. Šį patiekalą galima paruošti įvairiais būdais, naudojant padažus ir priedus. Vienas populiariausių rizoto priedų - daržovės. Risotto su baklažanais ir pomidorais receptas puikiai tinka dietiniams tikslams. Norėdami pasigaminti vegetarišką rizotą, nenaudokite sūrio ir sviesto kaip ingredientų.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūnus. Paruoškite likusius ingredientus. Ryžius kelis kartus nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus.
Žingsnis 2
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną.
Žingsnis 3
Pomidorus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 4
Nulupkite baklažaną ir supjaustykite dideliais gabalais.
Žingsnis 5
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 6
Keptuvėje, puode ar keptuvėje aukštais kraštais ištirpinkite sviestą ir supilkite augalinį aliejų.
Žingsnis 7
Į keptuvę suberkite svogūnus ir ant mažos ugnies 2-3 minutes pakepinkite, kol taps permatomi.
Žingsnis 8
Trečdalį sultinio supilkite į svogūnus ir užvirinkite.
Žingsnis 9
Į sultinį suberkite ryžius.
Žingsnis 10
Nuolat maišydami virkite rizotą ant silpnos ugnies, kol sultinys visiškai įsigers į ryžius. Įpilkite dar trečdalį sultinio ir pakartokite šį veiksmą.
Žingsnis 11
Į rizotą pagal skonį įberkite tarkuoto sūrio, žolelių, sviesto, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Jei norite, perkelkite rizotą į atskirą puodą.
Žingsnis 12
Kruopščiai išmaišykite rizotą ir palikite jį 5-7 minutes.
Žingsnis 13
Tuo tarpu paruoškite baklažanus. Panardinkite baklažanus į miltus.
Žingsnis 14
Įkaitinkite gilią keptuvę arba keptuvę su 100 ml augalinio aliejaus. Maišydami kepkite baklažanus 3-5 minutes. Tada sudėkite baklažanus ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Žingsnis 15
Dubenyje sumaišykite keptus baklažanus, saldžiųjų aitriųjų paprikų padažą ir pomidorus.
Žingsnis 16
Pagardinkite rizotą. Į lėkštę dėkite risotto, ant viršaus - baklažanus ir pomidorus padaže, papuoškite žolelėmis. Gero apetito!
Žingsnis 17
Rizotą patiekite su orkaitėje kepta bagete, apšlakstyta alyvuogių aliejumi, ir taure baltojo sauso vyno.