Publikavimo data: 2024-03-31
Risotto su džiovintais grybais
Kaip paruošti džiovintus grybus, kad jie būtų tokie pat aromatingi ir skanūs kaip švieži? Yra daugybė patiekalų, kuriuose skonis ir aromatas atsiskleidžia visiškai. Pavyzdžiui, su džiovintais grybais galite pasigaminti rizotą. Šis išskirtinis itališkas patiekalas pradžiugins visus šeimos narius.
Žingsnis 1
Paruoškite grybus. Sudėkite grybus į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Pastatykite ant viryklės ir užvirinkite. Virkite 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite rizotą. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite porus ir česnakus. Kepkite juos 1-2 minutes. Tada sudėkite grybus. Palikite juos troškintis dar 5 minutes. Į puodą supilkite sausus ryžius ir nuolat maišydami virkite, kol taps skaidrūs. Supilkite vyną. Sumažinkite kaitrą po puodu iki silpnos. Kai visas alkoholis išgaruos, po truputį pilkite karštą sultinį. Po 20 minučių pasūdykite ir papipirinkite rizotą, supilkite grietinėlę ir išmaišykite. Palikite 2 minutėms. Išjunkite ugnį, suberkite sūrį ir dar kartą išmaišykite.
Kategorijos