Risotto su grietinėlės padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Risotto su grietinėlės padažu

Risotto yra klasikinis itališkos virtuvės patiekalas. Tai reiškia "maži ryžiai". Patiekalui naudojami apvalūs, krakmolingi ryžiai. Yra daugybė rizoto variantų, patiekalas neturi tikslios sudedamųjų dalių sudėties ir produktų santykio. Norint, kad konsistencija būtų klampesnė, į ryžius įpilama sultinio arba vandens. Vienas populiariausių variantų - rizotas su grietinėlės padažu.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
190 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Risotto su grietinėlės padažu Žingsnis 1
Paruoškite daržovių pagrindą. Stipria sienele puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite moliūgo gabalėlius ir smulkintą svogūną, pakepinkite, maišydami kepkite 2-3 min.

Žingsnis 2

Risotto su grietinėlės padažu Žingsnis 2
Ryžius suberkite į daržoves. Ryžius supilkite į dubenį su daržovėmis ir įpilkite baltojo vyno. Maišydami virkite apie 10 minučių, kol vynas išgaruos. Tada sudėkite čiobrelių lapelius, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Toliau virkite ant silpnos ugnies dar 10 minučių, prireikus įpilkite daugiau vandens.

Žingsnis 3

Risotto su grietinėlės padažu Žingsnis 3
Baigkite virti rizotą. Susmulkinkite parmezaną vidutinio dydžio tarka, sudėkite į rizotą, išmaišykite ir išjunkite ugnį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos