Publikavimo data: 2024-06-08
Risotto su grietinėlės padažu
Risotto yra klasikinis itališkos virtuvės patiekalas. Tai reiškia "maži ryžiai". Patiekalui naudojami apvalūs, krakmolingi ryžiai. Yra daugybė rizoto variantų, patiekalas neturi tikslios sudedamųjų dalių sudėties ir produktų santykio. Norint, kad konsistencija būtų klampesnė, į ryžius įpilama sultinio arba vandens. Vienas populiariausių variantų - rizotas su grietinėlės padažu.
Žingsnis 1
Paruoškite daržovių pagrindą. Stipria sienele puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite moliūgo gabalėlius ir smulkintą svogūną, pakepinkite, maišydami kepkite 2-3 min.
Žingsnis 2
Ryžius suberkite į daržoves. Ryžius supilkite į dubenį su daržovėmis ir įpilkite baltojo vyno. Maišydami virkite apie 10 minučių, kol vynas išgaruos. Tada sudėkite čiobrelių lapelius, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Toliau virkite ant silpnos ugnies dar 10 minučių, prireikus įpilkite daugiau vandens.
Žingsnis 3
Baigkite virti rizotą. Susmulkinkite parmezaną vidutinio dydžio tarka, sudėkite į rizotą, išmaišykite ir išjunkite ugnį.
Kategorijos