Publikavimo data: 2024-01-06
Risotto su grybais ir grietinėle receptas
Italų virtuvėje gausu visame pasaulyje mėgstamų patiekalų. Pavyzdžiui, rizotas su grybais grietinėlės padaže. Nepaisant to, kad rizotas su grybais ir grietinėle nėra paprastas patiekalas, laikantis recepto jį paruošti nebus sunku. Kreminiam rizotui su grybais reikės "arborio" arba "baldo" veislės apvalių grūdų ryžių. Jie nesusidarys į košę kaip rusiški ryžiai, pavyzdžiui, Kubanės ryžiai.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Grybus nuplaukite ir stambiai supjaustykite. Susmulkinkite arba išspauskite česnaką. Nuplaukite ir nulupkite svogūną, smulkiai supjaustykite. Išvirkite vištienos arba kalakutienos sultinį. Smulkiai supjaustykite žoleles. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Paruoškite puodą arba gilią keptuvę ir keptuvę.
Žingsnis 2
Įkaitinkite atsargas. Užvirinkite jį ir palikite ant silpnos ugnies. Svarbu, kad temperatūra būtų tokia pat, kaip ir rizoto.
Žingsnis 3
Į įkaitintą keptuvę supilkite alyvuogių aliejų ir lengvai pakepinkite česnaką. Sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus, druską ir pipirus ir patroškinkite 5 min. Rizotui su grybais naudokite pievagrybius arba kitą mišinį miško grybų.
Žingsnis 4
Ištirpinkite 30 g sviesto ir pakepinkite svogūną. Jis turi tapti skaidrus ir minkštas, bet ne auksinis. Tai užtruks 2-3 minutes.Vietoj svogūnų galite naudoti askaloninius česnakus. Jis bus saldesnis.
Žingsnis 5
Į svogūnus suberkite ryžius. 2-3 minutes pakepinkite. Ryžių vidus turi išlikti kietas, o paviršiuje susiformuos tarsi apvalkalas. Taip ryžiai išlaikys savo formą.
Žingsnis 6
Švelniai supilkite sultinį, maždaug 200 ml. Maišykite, kol sultinys įsigers, žiūrėdami, kad ryžiai nepriliptų prie dugno. Supilkite dar 100 ml daržovių sultinio. Kartokite šį veiksmą, kol ryžiai sugers visą likusį skystį.Geriausia sultinį pilti mažesnėmis ir dažnesnėmis porcijomis. Nes kuo daugiau sultinio, tuo daugiau laiko reikia jam užvirti. Ryžių temperatūra turi būti pastovi, maždaug 95-98 °C.
Žingsnis 7
Kai ryžiai bus beveik išvirę, sudėkite troškintus grybus ir supilkite grietinėlę.
Žingsnis 8
Nukelkite puodą nuo ugnies. Sudėkite likusį sviestą ir tarkuotą sūrį, greitai išmaišykite rizotą. Karštą rizotą patiekite apibarstytą žolelėmis arba bazilikais.
Žingsnis 9
Naudokite specialias formeles, kad galėtumėte įspūdingai patiekti. Arba jas pakeiskite mažais dubenėliais.
Kategorijos