Pagrindiniai rizoto ingredientai yra apvalūs ryžiai, vištienos arba daržovių sultinys, svogūnai ir sviestas. Į rizotą paprastai dedama vištiena, virtos ar marinuotos jūros gėrybės, daržovės ar grybai. Risotto su austrėmis yra sotus ir subalansuotas patiekalas, kuris patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems. Vietoj austrių galima naudoti pievagrybius ar kitus grybus.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūnus. Paruoškite likusius ingredientus. Ryžius kelis kartus nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus. Nuplaukite austres ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną. Susmulkinkite žoleles.
Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 4
Keptuvėje, puode ar keptuvėje aukštais kraštais ištirpinkite sviestą ir supilkite augalinį aliejų.
Žingsnis 5
Į keptuvę suberkite svogūnus ir ant mažos ugnies 2-3 minutes pakepinkite, kol taps permatomi.
Žingsnis 6
Trečdalį sultinio supilkite į svogūnus ir užvirinkite.
Žingsnis 7
Į sultinį suberkite ryžius.
Žingsnis 8
Nuolat maišydami virkite rizotą ant silpnos ugnies, kol sultinys visiškai įsigers į ryžius. Įpilkite dar trečdalį sultinio ir pakartokite šį veiksmą.
Žingsnis 9
Į rizotą pagal skonį įberkite tarkuoto sūrio, žolelių, sviesto, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Jei norite, rizotą galite perkelti į atskirą puodą.
Žingsnis 10
Kruopščiai išmaišykite rizotą ir palikite jį 5-7 minutes.
Žingsnis 11
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite pievagrybius 5-7 minutes, kol suminkštės. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 12
Patiekite rizotą. Į lėkštes sudėkite rizotą, ant viršaus uždėkite austrių grybų, pabarstykite papildomu sūriu, papuoškite žolelėmis ir patiekite.
Žingsnis 13
Grybų rizotą patiekite su grietinės padažu, kurio pagrindą sudaro grietinė, smulkiai supjaustytos šviežios žolelės, druska ir pipirai.