Risotto su grybais receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-02

Risotto su grybais receptas

Pagrindiniai rizoto ingredientai yra apvalūs ryžiai, vištienos arba daržovių sultinys, svogūnai ir sviestas. Į rizotą paprastai dedama vištiena, virtos ar marinuotos jūros gėrybės, daržovės ar grybai. Risotto su austrėmis yra sotus ir subalansuotas patiekalas, kuris patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems. Vietoj austrių galima naudoti pievagrybius ar kitus grybus.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
141 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
14 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Risotto su grybais receptas Žingsnis 1
Nulupkite svogūnus. Paruoškite likusius ingredientus. Ryžius kelis kartus nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus. Nuplaukite austres ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Žingsnis 2

Risotto su grybais receptas Žingsnis 2
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną. Susmulkinkite žoleles.

Žingsnis 3

Risotto su grybais receptas Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.

Žingsnis 4

Risotto su grybais receptas Žingsnis 4
Keptuvėje, puode ar keptuvėje aukštais kraštais ištirpinkite sviestą ir supilkite augalinį aliejų.

Žingsnis 5

Risotto su grybais receptas Žingsnis 5
Į keptuvę suberkite svogūnus ir ant mažos ugnies 2-3 minutes pakepinkite, kol taps permatomi.

Žingsnis 6

Risotto su grybais receptas Žingsnis 6
Trečdalį sultinio supilkite į svogūnus ir užvirinkite.

Žingsnis 7

Risotto su grybais receptas Žingsnis 7
Į sultinį suberkite ryžius.

Žingsnis 8

Risotto su grybais receptas Žingsnis 8
Nuolat maišydami virkite rizotą ant silpnos ugnies, kol sultinys visiškai įsigers į ryžius. Įpilkite dar trečdalį sultinio ir pakartokite šį veiksmą.

Žingsnis 9

Risotto su grybais receptas Žingsnis 9
Į rizotą pagal skonį įberkite tarkuoto sūrio, žolelių, sviesto, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Jei norite, rizotą galite perkelti į atskirą puodą.

Žingsnis 10

Risotto su grybais receptas Žingsnis 10
Kruopščiai išmaišykite rizotą ir palikite jį 5-7 minutes.

Žingsnis 11

Risotto su grybais receptas Žingsnis 11
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite pievagrybius 5-7 minutes, kol suminkštės. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 12

Risotto su grybais receptas Žingsnis 12
Patiekite rizotą. Į lėkštes sudėkite rizotą, ant viršaus uždėkite austrių grybų, pabarstykite papildomu sūriu, papuoškite žolelėmis ir patiekite.

Žingsnis 13

Risotto su grybais receptas Žingsnis 13
Grybų rizotą patiekite su grietinės padažu, kurio pagrindą sudaro grietinė, smulkiai supjaustytos šviežios žolelės, druska ir pipirai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos