Publikavimo data: 2024-02-04
Risotto su jūros gėrybėmis receptas
Risotto atsirado dėl virėjo išsiblaškymo, jei tikite šia istorija. Virėjas virė ryžių sriubą, bet buvo išsiblaškęs, visas vanduo išgaravo, o ryžiai tapo labai minkšti ir malonaus skonio. Netrukus į ryžius imta dėti įvairiausių priedų. Taip atsirado jūros gėrybių rizotas. Į jį galima dėti kalmarų, midijų, krevečių, grietinėlės padažo. Mūsų recepte yra krevečių ir upėtakių filė.
Žingsnis 1
Svogūną, česnaką ir saliero šaknį nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Nulupkite krevetes ir perpjaukite jas pusiau. Upėtakio filė supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Kepkite daržoves įkaitintame alyvuogių aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Tada sudėkite upėtakio filė ir krevetes ir kepkite dar 5 min. Krevetes kepkite ne per ilgai, nes jos taps kietos.
Žingsnis 3
Sudėkite ryžius į keptuvę ir nuolat maišydami viską kartu kepkite 5 minutes.
Žingsnis 4
Užpilkite ingredientus baltuoju vynu ir 3 minutes garinkite alkoholį. Tada sudėkite sviestą ir porą minučių pavirkite.
Žingsnis 5
Sumažinkite ugnį iki mažos ir palaipsniui supilkite į keptuvę 500 g vandens (arba sultinio) ir virkite, kol skystis išgaruos. Tada įpilkite dar 500 g vandens ir virkite, kol skystis taps kreminės konsistencijos. Sudėkite sūrį ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 6
Rizotą pasūdykite ir papipirinkite, gerai išmaišykite.
Žingsnis 7
Išdėliokite į lėkštes, pabarstykite tarkuotu sūriu ir patiekite.
Kategorijos