Publikavimo data: 2024-03-30
Risotto su krevetėmis grietinėlės padaže
Risotto yra vienas jauniausių itališkos virtuvės patiekalų. Žinynuose rašoma, kad jis pradėtas gaminti tik XIX amžiuje. Pagrindinis ingredientas yra ryžiai, tačiau rizotui tinka ne visų rūšių ryžiai. Tačiau tik apvalūs ryžiai, turintys daug krakmolo. Arborio veislė laikoma labiausiai paplitusia ir prieinamiausia.
Žingsnis 1
Paruoškite rizotą. Į puodą supilkite alyvuogių aliejų. Įkaitinkite. Supilkite smulkintą svogūną ir ant vidutinės ugnies virkite, kol taps skaidrus. Tada suberkite ryžius ir nuolat maišydami kepkite 2 min. nepridėdami skysčio. Supilkite baltąjį vyną ir palikite alkoholiui išgaruoti 3 minutes. Skysčiui garuojant, palaipsniui pradėkite pilti žuvies sultinį. Į puodą sudėkite krevetes. Nuolat maišydami troškinkite rizotą apie 2 minutes. Pagardinkite druska, supilkite grietinėlę ir išmaišykite. Palikite dar 2 minutes. Suberkite sūrį ir išmaišykite.
Kategorijos