Risotto su krevetėmis grietinėlės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Risotto su krevetėmis grietinėlės padaže

Risotto yra vienas jauniausių itališkos virtuvės patiekalų. Žinynuose rašoma, kad jis pradėtas gaminti tik XIX amžiuje. Pagrindinis ingredientas yra ryžiai, tačiau rizotui tinka ne visų rūšių ryžiai. Tačiau tik apvalūs ryžiai, turintys daug krakmolo. Arborio veislė laikoma labiausiai paplitusia ir prieinamiausia.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
153 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
17 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Maisto priedai, Vėžiagyviai, Žuvys
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.3/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Risotto su krevetėmis grietinėlės padaže Žingsnis 1
Paruoškite rizotą. Į puodą supilkite alyvuogių aliejų. Įkaitinkite. Supilkite smulkintą svogūną ir ant vidutinės ugnies virkite, kol taps skaidrus. Tada suberkite ryžius ir nuolat maišydami kepkite 2 min. nepridėdami skysčio. Supilkite baltąjį vyną ir palikite alkoholiui išgaruoti 3 minutes. Skysčiui garuojant, palaipsniui pradėkite pilti žuvies sultinį. Į puodą sudėkite krevetes. Nuolat maišydami troškinkite rizotą apie 2 minutes. Pagardinkite druska, supilkite grietinėlę ir išmaišykite. Palikite dar 2 minutes. Suberkite sūrį ir išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antras patiekalai, grybų patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, sala, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, žolelių sezonas, česnakų sezonas, ryžių patiekalai, rizotas, grūdų patiekalai, receptų knyga, rizotas su grybais

Kategorijos