Publikavimo data: 2025-08-18
Risotto su kukurūzais ir ančiuviais
Risotto su kukurūzais ir ančiuviais - išskirtinis patiekalas, kurį įvertins italų virtuvės mėgėjai. Karštas sultinys, kepti ančiuviai ir kukurūzai suteikia ryžiams sodrų skonį ir aromatą. Kad rizoto konsistencija išliktų kreminė, o ryžiai turėtų tvirtą šerdį, reikia pasirinkti tinkamą veislę. Prieš gaminant ryžius nereikėtų jų plauti, nes kitaip bus išplautas visas krakmolas ir negausite norimos lipnios vientisos masės.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti rizotą. Į karštą sausą keptuvę sudėkite šoninės griežinėlius ir apkepkite. Supilkite alyvuogių aliejų ir sudėkite askaloninius česnakus. Išmaišykite ir troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite rizotą. Ryžius supilkite į keptuvę su šonine ir svogūnais. Išmaišykite ir leiskite išgaruoti visam skysčiui. Supilkite vyną, įpilkite šiek tiek vištienos sultinio, išmaišykite ir virkite, kol ryžiai sugers visą skystį. Tada supilkite likusį sultinį ir troškinkite, kol ryžiai visiškai išvirs. Pabaigoje sudėkite kukurūzus, sviestą, sūrį, smulkintą šalaviją, druską ir pipirus ir viską išmaišykite.
Žingsnis 3
Apkepkite ančiuvius. Miltus sumaišykite su pipirais. Apvoliokite ančiuvius šalavijų lapuose ir apvoliokite miltuose. Į nedidelį dubenėlį įmuškite kiaušinį ir suplakite jį šakute. Panardinkite ančiuvius į kiaušinį ir kepkite augaliniame aliejuje. Rizotą patiekite su ančiuviais.
Kategorijos