Publikavimo data: 2024-02-02
Risotto su lašiša receptas
Dėl didelio fluoro, fosforo, kalio ir kalcio kiekio lašiša laikoma dietiniu ir sveiku produktu. Šios žuvies patiekalai išsiskiria subtiliu skoniu ir aromatu. Risotto su keptu šlakiu - tai paprastas būdas nustebinti artimuosius įspūdinga ir sočia vakariene. Kaip ir daugeliui kitų žuvų rūšių, polock nereikalauja ilgo kepimo, todėl patiekalo gaminimas užtruks ne ilgiau kaip valandą.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūnus. Paruoškite likusius ingredientus. Ryžius kelis kartus nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus. Jei reikia, pašalinkite nuo lašišų žvynus ir kaulus.
Žingsnis 2
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną.
Žingsnis 3
Susmulkinkite krapus. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 4
Keptuvėje, puode ar keptuvėje aukštais kraštais ištirpinkite sviestą ir supilkite augalinį aliejų.
Žingsnis 5
Į keptuvę suberkite svogūnus ir ant mažos ugnies 2-3 minutes pakepinkite, kol taps permatomi.
Žingsnis 6
Trečdalį sultinio supilkite į svogūnus ir užvirinkite.
Žingsnis 7
Į sultinį suberkite ryžius.
Žingsnis 8
Nuolat maišydami virkite rizotą ant silpnos ugnies, kol sultinys visiškai įsigers į ryžius. Įpilkite dar trečdalį sultinio ir pakartokite šį veiksmą.
Žingsnis 9
Į rizotą pagal skonį įberkite tarkuoto sūrio, žolelių, sviesto, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Jei norite, perkelkite rizotą į atskirą puodą.
Žingsnis 10
Kruopščiai išmaišykite rizotą ir palikite jį 5-7 minutes.
Žingsnis 11
Tuo tarpu paruoškite lašišas. Žuvį pabarstykite miltais.
Žingsnis 12
Kitoje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir į įkaitintą keptuvę sudėkite lašišų filė. Kepkite po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol žuvis iškeps.
Žingsnis 13
Patiekite rizotą. Į lėkštes sudėkite lydekas ir šalia jų išdėliokite rizotą. Pabarstykite papildomu sūriu. Patiekite. Gero apetito!
Žingsnis 14
Patiekite klasikinį rizotą, papuoštą smulkiai supjaustytais krapais ir citrinos skiltele. Ant viršaus įlašinkite kelis lašus balzaminio acto.
Kategorijos