Dėl didelio vitaminų ir mikroelementų kiekio lašišų filė laikoma dietiniu produktu, idealiai tinkančiu sveikos mitybos programai. Risotto su kepta lašiša ir brokoliais - puikus būdas nustebinti artimuosius įspūdinga ir sočia vakariene. Šiame patiekale susipina švelnus kreminis rizoto skonis ir daržovių bei žuvies nauda.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūnus. Paruoškite likusius ingredientus. Ryžius kelis kartus nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus. Nuplaukite brokolius. Jei reikia, pašalinkite nuo lašišų žvynus ir kaulus.
Žingsnis 2
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną. Susmulkinkite žoleles.
Žingsnis 3
Brokolius supjaustykite žiedynais.
Žingsnis 4
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 5
Išvirkite brokolius. Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir pastatykite ant ugnies. Užvirkite ir į verdantį vandenį suberkite brokolius, o kopūstus virkite 7-9 minutes. Nusausinkite ir atidėkite brokolius į šalį.
Žingsnis 6
Keptuvėje, puode ar keptuvėje aukštais kraštais ištirpinkite sviestą ir supilkite augalinį aliejų.
Žingsnis 7
Į keptuvę suberkite svogūnus ir ant mažos ugnies 2-3 minutes pakepinkite, kol taps permatomi.
Žingsnis 8
Trečdalį sultinio supilkite į svogūnus ir užvirinkite.
Žingsnis 9
Į sultinį suberkite ryžius.
Žingsnis 10
Nuolat maišydami virkite rizotą ant silpnos ugnies, kol sultinys visiškai įsigers į ryžius. Įpilkite dar trečdalį sultinio ir pakartokite šį veiksmą.
Žingsnis 11
Į rizotą pagal skonį įberkite tarkuoto sūrio, žolelių, sviesto, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Jei norite, perkelkite rizotą į atskirą puodą.
Žingsnis 12
Kruopščiai išmaišykite rizotą ir palikite jį 5-7 minutes.
Žingsnis 13
Tuo tarpu paruoškite lašišas. Žuvį pabarstykite miltais.
Žingsnis 14
Kitoje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir į įkaitintą keptuvę sudėkite lašišų filė. Kepkite po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol žuvis iškeps.
Žingsnis 15
Toje pačioje arba kitoje keptuvėje 2-3 minutes lengvai pakepinkite brokolius su alyvuogių aliejumi. Pagal skonį pagardinkite brokolius druska, pipirais ir citrinos sultimis.
Žingsnis 16
Patiekite rizotą. Į lėkštes sudėkite lašišas ir brokolius, o į vidurį - rizotą. Pabarstykite papildomu sūriu. Patiekite. Gero apetito!
Žingsnis 17
Patiekite klasikinį rizotą, papuoštą smulkiai supjaustytais krapais ir citrinos skiltele. Į brokolius įlašinkite kelis lašus balzaminio acto.