Publikavimo data: 2024-05-01
Risotto su midijomis ir kokteilinėmis krevetėmis
Risotto yra klasikinis itališkas ryžių patiekalas, pasižymintis švelniu kreminiu skoniu. Nėra tradiciškesnės rizoto versijos nei rizotas su jūros gėrybėmis. Mūsų receptui paėmėme jūros gėrybių kokteilį ir pasirinkome apvalių grūdų krakmolingus ryžius.
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ir pakepinkite svogūną, kol suminkštės, tada suberkite ryžius ir kepkite, kol grūdeliai taps permatomi.
Žingsnis 2
Supilkite vyną į ryžius, nuolat maišydami, kol jis išgaruos. Tada palaipsniui pilkite sultinį, kol jis įsigers.
Žingsnis 3
Kitoje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite česnaką. Tada sudėkite jūros gėrybes ir kepkite 3-5 minutes. Jūros gėrybių kokteilį su likusiu sultiniu įmaišykite į ryžius. Kai sultinys įsigers, suberkite tarkuotą parmezaną ir gerai išmaišykite.
Kategorijos