Risotto su midijomis ir kokteilinėmis krevetėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Risotto su midijomis ir kokteilinėmis krevetėmis

Risotto yra klasikinis itališkas ryžių patiekalas, pasižymintis švelniu kreminiu skoniu. Nėra tradiciškesnės rizoto versijos nei rizotas su jūros gėrybėmis. Mūsų receptui paėmėme jūros gėrybių kokteilį ir pasirinkome apvalių grūdų krakmolingus ryžius.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
114 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Moliuskai, Maisto priedai, Žuvis
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ir pakepinkite svogūną, kol suminkštės, tada suberkite ryžius ir kepkite, kol grūdeliai taps permatomi.

Žingsnis 2

Supilkite vyną į ryžius, nuolat maišydami, kol jis išgaruos. Tada palaipsniui pilkite sultinį, kol jis įsigers.

Žingsnis 3

Kitoje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite česnaką. Tada sudėkite jūros gėrybes ir kepkite 3-5 minutes. Jūros gėrybių kokteilį su likusiu sultiniu įmaišykite į ryžius. Kai sultinys įsigers, suberkite tarkuotą parmezaną ir gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antras patiekalai, grybų patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, sala, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, žolelių sezonas, česnakų sezonas, ryžių patiekalai, rizotas, grūdų patiekalai, receptų knyga, rizotas su grybais

Kategorijos