Risotto su pievagrybiais ir parmezanu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Risotto su pievagrybiais ir parmezanu

Risotto yra būtent tas restorano patiekalas, kurį lengvai galite pasigaminti namuose. Jam pagaminti reikia ingredientų, kurių šaldytuve turi kiekviena namų šeimininkė.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
184 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.2/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Risotto su pievagrybiais ir parmezanu Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną ir kepkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės. Sudėkite Provanso žoleles.

Žingsnis 2

Risotto su pievagrybiais ir parmezanu Žingsnis 2
Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir kepkite, kol taps auksiniai. Perkelkite į atskirą lėkštę.

Žingsnis 3

Risotto su pievagrybiais ir parmezanu Žingsnis 3
Į kepintus svogūnus suberkite nuplautus ryžius ir maišydami kepkite 3 minutes.

Žingsnis 4

Risotto su pievagrybiais ir parmezanu Žingsnis 4
Įpilkite vandens, kad jis visiškai apsemtų ryžius. 10-13 minučių troškinkite po dangčiu ant mažiausios ugnies.

Žingsnis 5

Risotto su pievagrybiais ir parmezanu Žingsnis 5
Sudėkite grybus ir gerai išmaišykite. Rizotą pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite sviestą ir tarkuotą sūrį, gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antras patiekalai, grybų patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, sala, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, žolelių sezonas, česnakų sezonas, ryžių patiekalai, rizotas, grūdų patiekalai, receptų knyga, rizotas su grybais

Kategorijos