Risotto su pievagrybiais ir šafranu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Risotto su pievagrybiais ir šafranu

Risotto - neįprastas patiekalas, tai nėra nei ryžių košė, nei plovas. Jį būtina išbandyti!
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
152 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Risotto su pievagrybiais ir šafranu Žingsnis 1
Džiovintus pievagrybius pusvalandį mirkykite vištienos sultinyje. Šafraną užpilkite baltuoju vynu. Parmezaną sutarkuokite smulkia tarka. Svogūną supjaustykite kuo smulkiau. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejaus ir sviesto mišinį. Lengvai apkepkite visus svogūnus. Supilkite ryžių pakelį ir porą minučių pakepinkite kartu su svogūnais. Į ryžius supilkite 2/3 puodelio baltojo sauso vyno ir ant didelės ugnies jį išgarinkite. Supilkite šafrano vyno užpilą.

Žingsnis 2

Risotto su pievagrybiais ir šafranu Žingsnis 2
Kai skystis išgaruos, sudėkite grybus į keptuvę su sultiniu ir išmaišykite. Paimkite samtį verdančio sultinio, supilkite jį į keptuvę ir ant vidutinės ugnies išgarinkite. Kai skystis išgaruos, vėl įpilkite sultinio. Virkite 25-30 minučių. Nuolat maišykite. Ryžiai turi būti kreminės tekstūros, bet viduje vis dar al dente.

Žingsnis 3

Risotto su pievagrybiais ir šafranu Žingsnis 3
Į keptuvę supilkite 20 % grietinėlės. Leiskite grietinėlei įsigerti į ryžius.

Žingsnis 4

Risotto su pievagrybiais ir šafranu Žingsnis 4
Supilkite visą sūrį į keptuvę, išjunkite ugnį ir išmaišykite. Sūris akimirksniu išsilydo ir padengia ryžius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antras patiekalai, grybų patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, sala, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, žolelių sezonas, česnakų sezonas, ryžių patiekalai, rizotas, grūdų patiekalai, receptų knyga, rizotas su grybais

Kategorijos