Publikavimo data: 2025-08-18
Risotto su pievagrybiais ir šafranu
Risotto - neįprastas patiekalas, tai nėra nei ryžių košė, nei plovas. Jį būtina išbandyti!
Žingsnis 1
Džiovintus pievagrybius pusvalandį mirkykite vištienos sultinyje. Šafraną užpilkite baltuoju vynu. Parmezaną sutarkuokite smulkia tarka. Svogūną supjaustykite kuo smulkiau. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejaus ir sviesto mišinį. Lengvai apkepkite visus svogūnus. Supilkite ryžių pakelį ir porą minučių pakepinkite kartu su svogūnais. Į ryžius supilkite 2/3 puodelio baltojo sauso vyno ir ant didelės ugnies jį išgarinkite. Supilkite šafrano vyno užpilą.
Žingsnis 2
Kai skystis išgaruos, sudėkite grybus į keptuvę su sultiniu ir išmaišykite. Paimkite samtį verdančio sultinio, supilkite jį į keptuvę ir ant vidutinės ugnies išgarinkite. Kai skystis išgaruos, vėl įpilkite sultinio. Virkite 25-30 minučių. Nuolat maišykite. Ryžiai turi būti kreminės tekstūros, bet viduje vis dar al dente.
Žingsnis 3
Į keptuvę supilkite 20 % grietinėlės. Leiskite grietinėlei įsigerti į ryžius.
Žingsnis 4
Supilkite visą sūrį į keptuvę, išjunkite ugnį ir išmaišykite. Sūris akimirksniu išsilydo ir padengia ryžius.
Kategorijos