Risotto su pievagrybiais receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-06

Risotto su pievagrybiais receptas

Itališka virtuvė neįmanoma be rizoto. Šis patiekalas, kaip ir pica ar makaronai, tapo itališkos virtuvės vizitine kortele. Specialios ryžių rūšys, turinčios daug krakmolo, suteikia patiekalui švelnų kreminį skonį. Nors patys ryžiai išlieka tvirti. Rizotui su pievagrybiais tinka švieži arba šaldyti grybai. Vos pusvalandis, ir ant stalo - tikra itališka vakarienė!
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
96 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
10 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.6/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Risotto su pievagrybiais receptas Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Nuplaukite grybus. Paruoškite keptuvę, puodą. Nulupkite svogūną ir česnaką. Svogūną smulkiai supjaustykite, o kad nesimatytų akių, periodiškai sudrėkinkite peilį šaltu vandeniu.

Žingsnis 2

Risotto su pievagrybiais receptas Žingsnis 2
Grybus supjaustykite plonais griežinėliais. Tada kepkite alyvuogių aliejuje, kol grybai paruduos.

Žingsnis 3

Risotto su pievagrybiais receptas Žingsnis 3
Paruoškite ryžius. Tam puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir kepkite, kol suminkštės. Sudėkite ryžius ir maišydami kepkite ryžius su svogūnais kelias minutes.

Žingsnis 4

Risotto su pievagrybiais receptas Žingsnis 4
Supilkite vyną į ryžius. Kai jis įsigers, palaipsniui supilkite karštą sultinį. Išmaišykite. Po 20 minučių sudėkite smulkintą česnaką, apkeptus grybus, kapotas petražoles, tarkuotą parmezaną ir druską. Sultinys turi būti karštas, bet neužviręs.

Žingsnis 5

Risotto su pievagrybiais receptas Žingsnis 5
Nukelkite puodą nuo ugnies. Karštą rizotą patiekite apibarstytą petražolėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos