Publikavimo data: 2024-01-06
Risotto su pievagrybiais receptas
Itališka virtuvė neįmanoma be rizoto. Šis patiekalas, kaip ir pica ar makaronai, tapo itališkos virtuvės vizitine kortele. Specialios ryžių rūšys, turinčios daug krakmolo, suteikia patiekalui švelnų kreminį skonį. Nors patys ryžiai išlieka tvirti. Rizotui su pievagrybiais tinka švieži arba šaldyti grybai. Vos pusvalandis, ir ant stalo - tikra itališka vakarienė!
Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Nuplaukite grybus. Paruoškite keptuvę, puodą. Nulupkite svogūną ir česnaką. Svogūną smulkiai supjaustykite, o kad nesimatytų akių, periodiškai sudrėkinkite peilį šaltu vandeniu.
Žingsnis 2
Grybus supjaustykite plonais griežinėliais. Tada kepkite alyvuogių aliejuje, kol grybai paruduos.
Žingsnis 3
Paruoškite ryžius. Tam puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir kepkite, kol suminkštės. Sudėkite ryžius ir maišydami kepkite ryžius su svogūnais kelias minutes.
Žingsnis 4
Supilkite vyną į ryžius. Kai jis įsigers, palaipsniui supilkite karštą sultinį. Išmaišykite. Po 20 minučių sudėkite smulkintą česnaką, apkeptus grybus, kapotas petražoles, tarkuotą parmezaną ir druską. Sultinys turi būti karštas, bet neužviręs.
Žingsnis 5
Nukelkite puodą nuo ugnies. Karštą rizotą patiekite apibarstytą petražolėmis.
Kategorijos