Yra daugybė rizoto receptų. Šis patiekalas neturi tikslios sudėties ir tinkamo ingredientų santykio. Tačiau pagrindinis jo ingredientas yra ryžiai. Tinka bet kokios apvalių grūdų veislės. Verta atkreipti dėmesį į tokias veisles kaip "arborio", "vialone nano" arba "carnaroli". Gaminant rizotą būtina pasiekti "skystą" ir kreminę konsistenciją. Italai tai vadina all'onda - banga. Norint pasigaminti rizotą su sūriu, reikės parmezano ir šiek tiek kantrybės. O tada jūsų virtuvė prisipildys išskirtinio itališko skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus: Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Nuplaukite ir nulupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite. Išvirkite vištienos arba kalakutienos sultinį. Paruoškite puodą arba sunkią ketaus keptuvę - ji gerai išlaikys temperatūrą.
Žingsnis 2
Įkaitinkite atsargas. Užvirinkite vištienos sultinį ir palikite jį ant silpnos ugnies. Svarbu, kad temperatūra būtų tokia pati, kaip ir rizoto.
Žingsnis 3
Įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūną. Jis turi būti skaidrus, bet ne parudavęs. Tai užtruks 2-3 minutes. Galite naudoti askaloninius svogūnus. Jie saldesni už svogūnus, bet tiks ir vieni, ir kiti.
Žingsnis 4
Sudėkite ryžius prie svogūnų ir maišydami pakepinkite. Apkepkite ryžius, kad jie būtų tobulos al dente konsistencijos, kai ryžių branduolys išlieka vidutiniškai kietas. Tai užtruks apie 3 minutes.
Žingsnis 5
Supilkite vyną ant svogūnų ir ryžių, kad apsemtų viską, ir užvirinkite. Nuolat maišydami virkite, kol sugers visą skystį.
Žingsnis 6
Atsargiai supilkite sultinį, kad jis taip pat apsemtų visą turinį, maždaug 100-120 ml. Maišykite, kol sultinys įsigers, žiūrėdami, kad ryžiai nepriliptų prie dugno. Kai sultinys išgaruos, įpilkite antrą sultinio porciją ir vėl pakartokite šį veiksmą. geriausia sultinį pilti mažesnėmis ir dažnesnėmis porcijomis. Nes kuo daugiau sultinio, tuo daugiau laiko reikia jam užvirinti. Ryžių temperatūra turi būti pastovi, maždaug 95-98 °C.
Žingsnis 7
Paragaukite ryžių. Kai išgaruoja paskutinis sultinys, ryžiai bus minkšti ir švelnūs, bet viduje dar kieti. Tačiau į juos vis dar bus lengva įkąsti. Galutinis rezultatas bus kreminė masė.
Žingsnis 8
Nukelkite puodą nuo ugnies ir sudėkite sviestą bei parmezaną. Pagardinkite druska ir pipirais, tada greitai išmaišykite rizotą. Nelaukite, kol patiekalas atvės, patiekite iš karto. vietoj parmezano tinka kietasis olandiškas arba rusiškas sūris.
Žingsnis 9
Norėdami patiekalą patiekti įspūdingai, papuoškite jį žolelėmis. Pavyzdžiui, petražolėmis, bazilikais arba kalendromis.