Publikavimo data: 2024-03-23
Risotto su vištiena
Daugelyje šaltinių rizotas vadinamas aukštąja virtuve, tačiau klasikinį rizotą nesunku pasigaminti namuose. Kad pavyktų, svarbu pasirinkti tinkamus ryžius. Vištienos rizotui naudojome carnaroli ryžius, bet juos galima pakeisti arborio ryžiais.
Žingsnis 1
Daržoves kepkite įkaitintame alyvuogių aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite vištienos filė ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 2
Į keptuvę suberkite ryžius ir, nuolat maišydami, viską kartu kepkite 5 minutes. Tada supilkite baltąjį vyną ir 1-2 minutes garinkite alkoholį.
Žingsnis 3
Sumažinkite ugnį iki silpnos ir įpilkite 100 g vandens (arba sultinio). Virkite, kol vanduo išgaruos. Tada įpilkite dar 100 g vandens ir virkite, kol jis išgaruos.
Žingsnis 4
Rizotą pagardinkite druska, pipirais, įdėkite sviesto ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Dėkite į lėkštę ir apibarstykite tarkuotu sūriu.
Kategorijos