Risotto su vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-23

Risotto su vištiena

Daugelyje šaltinių rizotas vadinamas aukštąja virtuve, tačiau klasikinį rizotą nesunku pasigaminti namuose. Kad pavyktų, svarbu pasirinkti tinkamus ryžius. Vištienos rizotui naudojome carnaroli ryžius, bet juos galima pakeisti arborio ryžiais.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
215 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
10 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Maisto priedai, Salierai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.9/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Risotto su vištiena Žingsnis 1
Daržoves kepkite įkaitintame alyvuogių aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite vištienos filė ir kepkite dar 5 minutes.

Žingsnis 2

Risotto su vištiena Žingsnis 2
Į keptuvę suberkite ryžius ir, nuolat maišydami, viską kartu kepkite 5 minutes. Tada supilkite baltąjį vyną ir 1-2 minutes garinkite alkoholį.

Žingsnis 3

Risotto su vištiena Žingsnis 3
Sumažinkite ugnį iki silpnos ir įpilkite 100 g vandens (arba sultinio). Virkite, kol vanduo išgaruos. Tada įpilkite dar 100 g vandens ir virkite, kol jis išgaruos.

Žingsnis 4

Risotto su vištiena Žingsnis 4
Rizotą pagardinkite druska, pipirais, įdėkite sviesto ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 5

Risotto su vištiena Žingsnis 5
Dėkite į lėkštę ir apibarstykite tarkuotu sūriu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos