Publikavimo data: 2025-08-17
Risotto su vištiena
Skanus patiekalas, kuris paįvairins dienos meniu.
Žingsnis 1
Išvirkite vištieną, o gautą sultinį pasilikite. Jis pravers gaminant rizotą. Smulkiai supjaustykite vištieną. Parmezaną sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną. Uždėkite puodą ant vidutinio kaitrumo kaitvietės. Sudėkite svogūną, supilkite sviestą ir alyvuogių aliejų. Pakepinkite svogūnus, kol taps skaidrūs, ir supilkite ryžius. 1 minutę gerai pamaišykite, ryžiai turi sugerti aliejų. Tada supilkite vyną ir šiek tiek sultinio. Nuolat maišykite ir, jei reikia, įpilkite dar sultinio.
Žingsnis 3
Po maždaug 15 minučių sudėkite vištieną ir virkite toliau, įpilkite daugiau sultinio. Po 18 minučių rizotas bus paruoštas.
Žingsnis 4
Išjunkite ugnį, suberkite parmezaną ir gerai išmaišykite. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite 5-8 minutes. Šaukštu perkelkite rizotą į lėkštę.
Kategorijos