Risotto su vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Risotto su vištiena

Skanus patiekalas, kuris paįvairins dienos meniu.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
173 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Risotto su vištiena Žingsnis 1
Išvirkite vištieną, o gautą sultinį pasilikite. Jis pravers gaminant rizotą. Smulkiai supjaustykite vištieną. Parmezaną sutarkuokite smulkia tarka.

Žingsnis 2

Risotto su vištiena Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną. Uždėkite puodą ant vidutinio kaitrumo kaitvietės. Sudėkite svogūną, supilkite sviestą ir alyvuogių aliejų. Pakepinkite svogūnus, kol taps skaidrūs, ir supilkite ryžius. 1 minutę gerai pamaišykite, ryžiai turi sugerti aliejų. Tada supilkite vyną ir šiek tiek sultinio. Nuolat maišykite ir, jei reikia, įpilkite dar sultinio.

Žingsnis 3

Risotto su vištiena Žingsnis 3
Po maždaug 15 minučių sudėkite vištieną ir virkite toliau, įpilkite daugiau sultinio. Po 18 minučių rizotas bus paruoštas.

Žingsnis 4

Risotto su vištiena Žingsnis 4
Išjunkite ugnį, suberkite parmezaną ir gerai išmaišykite. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite 5-8 minutes. Šaukštu perkelkite rizotą į lėkštę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antras patiekalai, grybų patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, sala, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, žolelių sezonas, česnakų sezonas, ryžių patiekalai, rizotas, grūdų patiekalai, receptų knyga, rizotas su grybais

Kategorijos